Amenajari Exterioare

Cum organizati corect curtea – partea a II-a

In prima parte v-am povestit despre elementele de baza pe care sa le luati in considerare atunci cand amenajati spatiul din jurul casei. Acum vom discuta despre trei zone importante dintr-o curte: gradina, zona de relaxare si bucataria de vara.

Gradina este oglinda propriei personalitati, asa ca inainte sa schitati proiectul viitoarei amenajari exterioare raspundeti la urmatoarele intrebari: Ce isi doreste fiecare membru al familiei sa gaseasca in gradina? Cat timp sunteti dispusi sa alocati saptamanal gradinaritului? Cat sunteti dispusi sa cheltuiti pentru intretinerea gradinii, deoarece un proiect cu cat este mai complex, cu atat este mai costisitor in timp? Puneti raspunsurile pe o foaie si… actionati in consecinta! O gradina completa este una in care fi ecare membru al familiei petrece timpul liber cu mare placere si care indeplineste toate functiile specifice acestui spatiu. Asa ca intr-o gradina completa se regasesc mai multe zone care comunica intre ele si care se pun in valoare reciproc.

Zona de relaxare (lounge) este definitia unei gradini moderne care deserveste o familie activa ce doreste ca timpul petrecut in compania celor dragi sa fie de calitate. Din aceasta zona nu trebuie sa lipseasca un foisor, barbeque-ul, piscina, sezlongurile, o terasa in aer liber sau, de ce nu, chiar o casuta pentru petreceri ori o crama. La acest capitol, alegerile pot fi multiple, dar fi ecare proprietar in parte decide de ce anume are nevoie pentru a se relaxa intr-o dupa-amiaza petrecuta in gradina. Este important ca zona de relaxare sa fi e pozitionata in cea mai retrasa parte a curtii, departe de ochii curiosilor si de agitatia strazii. Pe de alta parte, asigurati-va ca «lounge aria» are acces facil la o sursa de apa si ca este cat mai independenta de cladirea principala.

Bucataria de vara este visul oricarei familii care este pasionata de gastronomie si care petrece mult timp gatind pentru cei ai casei sau pentru invitatii lor. In primul rand, inainte de a incepe amenajarea acestui spatiu, ganditi-va cat de mult veti folosi bucataria exterioara, deoarece de aceasta decizie depind atat designul, cat si bugetul alocat. Pentru ca este imposibil ca atunci cand gatiti afara sa nu aveti nevoie de ceva din bucataria principala, este indicat sa va asigurati ca accesul catre aceasta se va putea face rapid, fara traversarea prea multor incaperi de preferat prin intermediul unei terase. Alimentarea cu energie electrica si cu apa rece si calda este de asemenea o cerinta obligatorie pentru o bucatarie de vara functionala.

Related posts

Gradina amenajata din pasiune

Adina Meyers

Floraria Iris aduce Craciunul de odinioara in orice spatiu

Adina Meyers

Prosoapele – o soluție potrivită pentru un plus de culoare în baie

Adina Meyers