Amenajari Exterioare

Cum organizati corect curtea – partea a III-a

In prima parte v-am povestit despre elementele de baza pe care sa le luati in considerare atunci cand amenajati spatiul din jurul casei, iar in partea a doua am discutat despre zona de relaxare si bucataria de vara. Acum vom povesti despre aleile de acces, spatiul tehnic, garajul si carpot-ul.

Aleile de acces vor asigura legatura intre toate punctele de interes ale curtii. Este indicat sa optati pentru alei sinuoase, limitate de arbusti si plante, care vor crea un impact vizual major si care vor da personalitate si farmec intregii amenajari peisagistice. Aleile de acces pot fi pavate cu materiale dintre cele mai variate in functie de finisajele casei si de stilul amenajarii peisagistice.

Spatiul tehnic este o zona care nu are voie sa lipseasca din nicio curte, asa ca este obligatoriu sa ii acordati atentia cuvenita. Aici vor exista spatii de depozitare (casuta gradinarului) pentru uneltele necesare intretinerii gradinii sau pentru lucrurile vechi si nefolositoare. Aici veti adaposti, iarna, echipamentele piscinei, mobilierul exterior sau jucariile de la spatiul de joaca. In acelasi timp, aici isi vor gasi loc panourile de comanda pentru sistemul de iluminat exterior si pentru cel de irigatii. In plus, daca se afla la mica distanta de casa, spatiul tehnic exterior poate gazdui centrala termica.

Garajul si carpot-ul sunt cele care va vor pastra masina in siguranta. Suprafata terenului va fi cea care va dicta dimensiunile acestei constructii si numarul locurilor de parcare. Daca arhitectura casei va permite, este indicat ca garajul sa fie parte integranta a constructiei principale, pentru ca accesul exterior in curte sa se poata face direct din casa. Daca dimensiunile terenului sunt prea mici pentru construirea unui garaj, puteti opta pentru un carport (o structura acoperita ce ofera vehiculelor o protectie limitata). De regula se reduce la o constructie de tipul sopronului, ventilata, alcatuita din patru grinzi verticale si o invelitoare simpla, fara stresini. Este obligatoriu ca garajul sau carport-ul sa fie deservit de o alee auto pavata cu materiale rezistente la trafic intens.  

Related posts

Cum să amenajezi un iaz în curte

Adina Meyers

3 site-uri care te ajută să pui la punct casa pentru şcoală

Adina Meyers

5 activități care transformă o grădină obișnuită într-o destinație de vacanță

Adina Meyers