Amenajari Exterioare Balcon si terasa

Ai nevoie de un specialist in design de interior?

Chiar daca majoritatea dintre noi consideram ca nu este nevoie de apelarea la un designer de interior, deoarece in acest fel nu mai ne putem bucura de o locuinta cu accente personale, el poate fi de ajutor, mai ales atunci cand ne dorim sa experimentam noi stiluri de amenajare. Exista desigur si persoane care nu pot concepe inceperea unui nou proiect de amenajare a locuintei fara a se consulta inainte cu un designer de interior.

Indiferent de categoria din care tu faci parte, in momentul in care te gandesti sa angajezi un designer de interior trebuie sa iti pui cateva intrebari, astfel incat sa ai siguranta ca ai luat cea mai buna decizie. Despre aceste intrebari vom discuta mai multe in randurile urmatoare.

Prima intrebare pe care tu trebuie sa ti-o pui este daca ai sau nu un plan financiar pentru proiectul de amenajare. El trebuie sa existe, iar asta pentru ca un buget te va ajuta sa iei mult mai usor deciziile legate de alegerea designerului de interior, precum si a stilului in care vei amenaja locuinta (sau doar o anumita incapere a acesteia).

In cazul in care te hotarasti sa lucrezi pe cont propriu vei putea sa decizi tu ce trebuie sa faci, precum si care vor fi persoanele pe care le vei angaja pentru a te ajuta. De asemenea, poti amenaja o incapere pas cu pas, in timp, ceea ce inseamna ca nu va trebui sa scoti chiar de la inceput o suma foarte mare de bani din buzunar.

De cealalata parte, un designer de interior tinde sa ceara intreaga suma de care are nevoie chiar de la inceput. Fiecare designer in parte are propriul mod de a-si calcula taxa, fie ca vorbim de plata per numar de ore lucrate sau per proiect (de exemplu unii cer o taxa in functie de apartament sau casa, configuratia lor si asa mai departe). Asadar, e bine sa ceri chiar de la inceput informatii legate de bugetul de care tu trebuie sa dispui pentru a stii sigur daca esti sau nu confortabil cu o astfel de investitie.

Care sunt serviciile pe care le cauti tu? Este a doua intrebare pe care trebuie sa ti-o pui. De ce? Pentru ca amenajarea unei locuinte nu tine doar de cumpararea unor noi obiecte de mobilier sau elemente de decor. Este mai mult de atat. Trebuie sa fie puse in balanta functionalitatea locuintei si estetica acesteia. Un designer de interior pune la dispozitia clientilor o lista care cuprinde mai multe servicii, ca de exemplu: consultare, masurari, planificarea spatiala, concepte de design, project management si asa mai departe. Poti sa optezi individual pentru ele, in functie de nevoi, sau pentru toate odata (evident cea din urma alegere este si cea mai costisitoare).

Esti confortabil cu luarea de decizii? Este bine ca raspunsul aici sa fie unul afirmativ, deoarece un designer de interior iti va pune pe masa mai multe idei dintre care tu trebuie sa alegi.

Related posts

La dolce vita sau bucuria de a te plimba prin satele din Italia

Adina Meyers

Lasă microbii și problemele la ușă cu tăvițele din oțel inoxidabil pentru dezinfectarea încălțămintei

Adina Meyers

Mix de finisaje intr-un decor indraznet

Adina Meyers