Amenajari Exterioare Balcon si terasa

Cativa pasi simpli in care sa iti amenajezi un birou acasa

Atunci cand lucram de acasa din cauza confortului psihic pe care il avem tindem sa devenim mai putin productivi si ajungem sa divinizam procrastinarea. De altfel, aceasta este cea mai mare capcana in care putem sa cadem atunci cand lucram de acasa: procrastinarea, adica sa amanam mereu actiunile sau sarcinile pentru mai tarziu (este evident ca in final ajungem la termen cu ele si lucram zi si noapte pentru a finaliza proiectele in timp util).

Din fericire sunt cateva lucruri pe care le putem face pentru a evita astfel de situatii, precum si pentru a ne creste productivitatea. O sa afli mai multe despre ele citind in continuare acest articol.

Primul pas pe care tu trebuie sa il faci este sa iti amenajezi un loc in care sa poti lucra in liniste, departe de agitatia din casa (in cazul in care nu locuiesti singur). Asadar, cand cauti o locatie potrivita pentru biroul de acasa alege-o pe cea care nu reprezinta o zona de legatura cu celelalte incaperi ale locuintei. Cu siguranta nu iti va prinde bine sa fii deranjat de fiecare data cand ceilalti membri ai familiei tale vor merge la baie sau bucatarie.

In privinta designului, sfatul nostru este sa incerci sa adopti unul minimalist. Pastrand lucrurile cat mai simple cu putinta nu iti vei incarca campul vizual cu elemente de care nu ai nevoie si care iti pot bloca inspiratia. Pastreaza un birou curat, care sa nu fie aglomerat cu hartii si lucruri de care nu ai nevoie. De asemenea, culorile care predomina sunt si ele importante aici, pentru ca prin intermediul lor putem obtine o anumita stare care sa ne sporeasca productivitatea. De exemplu, pentru un birou acasa poti opta pentru o combinatie de alb cu verde.

Intr-un birou o sa ai cu siguranta destul de multe electronice. Un calculator si monitor, o imprimanta, laptop, telefon si asa mai departe. Toate acestea au nevoie de unul sau mai multe cabluri. E bine sa incerci sa le maschezi cat mai bine, deoarece cablurile cu siguranta iti vor distrage atentia de la lucrurile importante.

Lumina este si ea foarte importanta atunci cand vine vorba de amenajarea unui birou care sa ne permita sa fim mult mai productivi. Au fost realizate mai multe studii in urma carora a rezultat ca persoanele care lucrau intr-un birou in care predomina lumina naturala au reusit sa duca la bun sfarsit proiectele intr-un timp mult mai scurt. De asemenea, acestia dormeau mai bine noaptea si aveau mai putine probleme cu ochii. Iata asadar suficient de multe motive pentru a alege o incapere cu ferestre mari care permit sa patrunda in interior cat mai multa lumina naturala.

Related posts

Amenajeaza-ti gradina in stil personal, pentru ca tu sa te simti bine

Adina Meyers

Amenajarea atentă a holului este importantă pentru obținerea unui design armonios

Adina Meyers

Alukönigstahl România, specialistul în sisteme de aluminiu, oțel și PVC de cea mai înaltă calitate

Adina Meyers