Amenajari Interioare

Cum insufletesc textilele decorative orice interior

Text: Genoveva Hossu

Textilele sunt un element esential in designul interior si asul din maneca al oricarui decorator. De la covoare si draperii, pana la pernute, cuverturi, tapet si fete de masa, toate asigura stilul si gama cromatica a interioarelor.

Uneori, schimband doar un singur accesoriu de acest fel, ajungi sa pui labelul “de nerecunoscut” intregii incaperi – cu cheltuieli minime si intr-un timp foarte scurt.

Let your personality be your guide!

Pentru echilibru estetic si armonie in interioarele tale, porneste intotdeauna de la stilul si atmosfera pe care vrei sa le obtii la finalul redecorarii. Important este sa se si plieze pe personalitatea ta si, mai mult decat atat, sa reprezinte o extensie a ei, pentru ca doar astfel te vei bucura de un confort durabil si un spatiu “croit” parca special pentru tine.

Play with color and diffuseness

Textilele impacteaza decorul la nivelul culorilor si modelelor pe care le reprezinta. Daca iti doresti un camin cald, linistit si intim, iti sugerez sa mergi pe textile naturale, in culori pamantii: bej, crem, maro, gri. Adauga draperii si perdele monocromatice sau cu pattern-uri florale rafinate, dar ai grija intotdeauna la complementaritatea accesoriilor pe care le folosesti.

Daca ai impresia ca mobila clasica pe care o ai in casa nu te ajuta la obtinerea unui interior cald, cu usoare accente romantice, te inseli. O poti asorta cu textilele potrivite, cum ar fi acelea in culori vesele, jucause, dar inserate pe un fundal alb sau acelea cu motive florale mari, indiferent daca este vorba de perdele/draperii sau de pernute, tapiterii si fete de masa.

Pentru un decor de inspiratie orientala, foloseste textile din abundenta. Din nou, alege-le pe acelea in care predomina motivele florale, dar axeaza-te totusi pe geometrie. Lasa frau liber inspiratiei si aranjeaza-le, intr-un mod inedit, pe podea, pereti, mobilier… chiar si pe tavan, pentru mai multa originalitate si fidelitate in reproducerea stilului.

Daca visezi la un decor clasic, contureaza-l, folosind culori minimaliste: alb, negru, gri, rosu, multe textile si, obligatoriu, tapet – monocromatic, in dungi versatile sau cu forme geometrice fine.

Inspira-te intotdeauna din colectiile marilor producatori de textile decorative. De regula, aceste colectii inglobeaza textile pe gustul si stilul oricui, de la modern, clasic si minimalist, pana la boem, baroc si romantic. In multe din interioarele mele de lux, imi place sa folosesc, de exemplu, textile din colectia Soleil Blue de la JAB ANSTOETZ. Versatile si surprinzatoare prin amestecul de culori, texturi si motive, acestea reusesc sa aduca o amprenta aparte oricarui spatiu si sa se plieze pe personalitatea fiecarui proprietar.

Te invit sa revizuiesti spatiul in care locuiesti si sa-ti schitezi un nou interior, cu multiple insertii personale si perfect echilibrat pentru tine.

Decorate your life!

Related posts

Casuta country-chic in Poiana lui Stanga

Adina Meyers

Cum putem pastra autentice casele traditionale din Transilvania?

Adina Meyers

Tapetul pentru dormitor – cum să creați efecte optice deosebite cu tapet de la AA Design Interior

Adina Meyers