LifeStyle Retete

Ciorba de perisoare a la grec

Ingrediente:

1 morcov mare
2 linguri de ulei 
1.8 l de apa (sau supa de pui)
2 oua
sucul de la o lamaie (cca 50-60 ml)
cateva fire de marar
sare

Citeste si: Supa de rosii cu galusti

Perisoare:

450 g carne tocata (mixta vita+porc; data de doua ori prin masina de carne)
1 ceapa mica (cca 50 g)
45 g orez cu bob rotund
3 fire marar
1 ou mic
80 ml apa rece
1/2 lingurita sare
1/8 lingurita piper negru macinat
cateva linguri de faina (pentru format)

Portii: 5

Citeste si: Supa de linte

Mod de preparare:

Incepeti cu prepararea perisoarelor: puneti intr-un bol carnea tocata, orezul, mararul tocat fin, sarea si piperul; dati ceapa pe razatoare si apoi stoarceti-o bine de suc intr-un servetel de bucatarie; puneti-o si pe ea peste carne; amestecati totul bine; adaugati oul si apa si framantati pana aveti o compozitie omogena; amestecul de perisoare va fi destul de moale, e ok, nu adaugati nimic altceva; dati bolul la frigider pana aveti nevoie de el.
Intr-o oala caliti in ulei morcovul dat pe razatoare, cam 10 minute.
Adaugati apa (daca aveti supa de pui e si mai bine), putina sare si aduceti la fierbere.
Pana atunci formati perisoarele cu mainile umezite mereu in apa rece. Formati perisoare mici, cat bomboanele Raffaello. Mi-au iesit 35 de perisoare.
Treceti pe rand toate perisoarele prin faina si scuturati excesul.
Dati focul la mic sub supa si puneti perisoarele in supa, una cate una, pe toata suprafata oalei (nu le puneti in acelasi loc). Puneti capacul intredeschis pe oala si fierbeti perisoarele in jur de 15-20 minute, pana se ridica la suprafata (verificati una sa fie fiert orezul).
Se bat ouale bine cu sucul de lamaie, pana devin spumoase. Se adauga 3 polonice de supa fierbinte peste oua, dar in fir subtire si amestecand non-stop cu telul in oua. Mai precis cu o mana amestecati continuu in oua, iar cu cealalta turnati cu polonicul supa, asa cum turnati uleiul la maioneza.
Trageti oala cu supa de pe foc, asteptati sa nu mai clocoteasca si turnati in fir subtire amestecul de oua pe care tocmai l-ati facut. Amestecati neincetat cu o lingura in supa, cat timp faceti asta. Dupa ce ati pus toata compozitia, puneti oala pe foc mic (aveti grija sa nu clocoteasca supa) si lasati 10 minute (in acest timp amestecati des si stati cu ochii pe oala sa nu clocoteasca deloc ca se taie).
Trageti oala de pe foc, dregeti supa de sare si presarati marar tocat.

Material preluat de pe www.e-retete.ro

Related posts

Stilistul momentului in Bucuresti: tot ce trebuie sa stii despre Raluca Racovita

Adina Meyers

Avantajul de a avea Adobe

Adina Meyers

Valoarea unei opere de arta contemporana se poate tripla in trei ani

Adina Meyers