Amenajari Exterioare Gradinarit Home

Cum folosim algele ca îngrășământ în grădină

Eficienţa fertilizanţilor obţinuţi din alge marine a fost recunoscută pe multe pieţe din diverse colţuri ale lumii. Algele, că îngrășământ, reprezintă o materie organică cu beneficii nenumărate.

Pe lângă faptul că sunt o resursă ce abundă pe plajele mărilor și a oceanelor, algele pot fi folosite proaspete sau uscate. În primul caz, algele pot fi încorporate umede în compostul clasic. Extractele de alge marine sunt considerate biostimulatori, deci produse care reglează fiziologia plantelor, creşterea calităţii şi a duratei de viaţă sau de păstrare a producţiei după recoltare. Algele sunt o sursă excelentă de substanțe nutritive, cum ar fi azot, fosfor, potasiu, calciu și magneziu.

Îngrășământul din alge este un foarte bun fertilizant agricol și are un aport microbiologic important.  Cererea globală de extracte de alge marine se datorează eficienţei lor în condiţii de stres, cum ar fi creşterea toleranţei plantelor la stresul abiotic (căldură, salinitate) şi biotic (diverse specii de ciuperci, fungi).

Litoralul românesc este inundat anual cu zeci de mii de tone de alge, precum și cantități foarte mari de scoici și resturi de cochilii, care ar putea fi valorificate pentru obținerea acestui îngrașământ.

Alte beneficii

Aplicarea biostimulatorilor reglează fiziologia plantelor. De exemplu, aplicarea acestora la începutul perioadei de vegetaţie stimulează regenerarea acestora după iarnă, permiţând astfel o revenire rapidă primăvara. Aplicaţi înainte şi după înflorire şi la coacere, aceştia contribuie la dezvoltarea fructului.

Related posts

Dieta alcalină: Alimente alcaline vs. alimente acide

Adina Meyers

Cum sa-ti pictezi ghivecele de flori pentru a-ti transforma gradina

Adina Meyers

Felicitari de iarna, de facut si de trimis celor dragi

Adina Meyers