Home LifeStyle

„O nouă maree verde”: algele au invadat litoralul românesc – FOTO

Zeci de tone de alge au fost strânse în acest weekend de pe plajele de pe litoral, de la Costinești, spre stațiunile sudul litoralului (Saturn și Olimp). Fenomenul se manifestă așa din cauza iernii blânde care a fost și a temperaturilor foarte ridicate din aer și apă. 

Apa mării extraordinar de caldă (chiar și 28 de grade) a făcut ca algele să se dezvolte foarte mult, iar furtuna din larg le-a rupt de pe fundul mării și le aduce zilnic la mal.

Cum folosim algele ca îngrășământ în grădină

„De la Costinești în jos spre stațiunile din sudul litoralului (Saturn și Olimp), o nouă maree verde ne-a lovit în doar câteva ore. Dacă aseară, oamenii noștri de la #ABADL au acționat pe această zonă, ridicând zeci de tone de alge, astăzi ne confruntăm (iarăși) cu această imagine.

Algele de un verde crud denotă faptul că doar ce au ieșit la mal, așa că în această seară colegii mei vor avea iarăși de furcă pe această zonă a țărmului mării. Chiar dacă este un fenomen perfect natural pentru Marea Neagră, realizăm disconfortul produs turiștilor și constănțenilor și vom face tot ce putem să rezolvăm problema”, a scris Bogdan Bola, directorul Administrației Bazinale a Apelor Dobrogea Litoral (ABADL) pe contul său de Facebook, alături de câteva imagini edificatoare.

Related posts

Noctooorne revolutioneaza piata romaneasca si aduce somnul la rang de cult

Adina Meyers

Cum poti obtine o tusa de culoare cu un buchet de lalele

Adina Meyers

Colectia Nexo de la Roca – design remarcabil la un pret accesibil

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe