Home LifeStyle

„O nouă maree verde”: algele au invadat litoralul românesc – FOTO

Zeci de tone de alge au fost strânse în acest weekend de pe plajele de pe litoral, de la Costinești, spre stațiunile sudul litoralului (Saturn și Olimp). Fenomenul se manifestă așa din cauza iernii blânde care a fost și a temperaturilor foarte ridicate din aer și apă. 

Apa mării extraordinar de caldă (chiar și 28 de grade) a făcut ca algele să se dezvolte foarte mult, iar furtuna din larg le-a rupt de pe fundul mării și le aduce zilnic la mal.

Cum folosim algele ca îngrășământ în grădină

„De la Costinești în jos spre stațiunile din sudul litoralului (Saturn și Olimp), o nouă maree verde ne-a lovit în doar câteva ore. Dacă aseară, oamenii noștri de la #ABADL au acționat pe această zonă, ridicând zeci de tone de alge, astăzi ne confruntăm (iarăși) cu această imagine.

Algele de un verde crud denotă faptul că doar ce au ieșit la mal, așa că în această seară colegii mei vor avea iarăși de furcă pe această zonă a țărmului mării. Chiar dacă este un fenomen perfect natural pentru Marea Neagră, realizăm disconfortul produs turiștilor și constănțenilor și vom face tot ce putem să rezolvăm problema”, a scris Bogdan Bola, directorul Administrației Bazinale a Apelor Dobrogea Litoral (ABADL) pe contul său de Facebook, alături de câteva imagini edificatoare.

Related posts

Four useful tips for selling your house

Adina Meyers

Centenarul României la Sala Radio: Horia Andreescu dirijează Enescu și Ciprian Porumbescu!

Adina Meyers

Disney amână producția filmelor „Avatar”, „Mulan” și „Star Wars”, din cauza pandemiei

Adina Meyers