Si demisolul poate fi un spatiu de locuit cu o singura conditie: sa se acorde o atentie sporita izolatiei si ventilatiei.

Demisolul este un spatiu la care putini proprietari se gandesc sa il transforme in spatiu de locuit in momentul in care isi construit o casa. Cei mai multi dintre acestia se tem ca umezeala si aerul inchis ar putea sa le dea batai de cap asa ca prefera sa amenajeze aici spatii tehnice si de depozitare.

Nu este de fiecare data asa. Specialistii spun ca demisolul poate gazduit dormitoare sau spatii de relaxare confortabile in cazul in care se acorda o atentie deosebita izolatiei si sistemului de ventilatie.

In cazul izolatiei se recomanda un sistem cu filtru invers. Notiunea este relativ noua pentru tara noastra dar rezultatele sunt remarcabile. Peretii demisolului este recomandat sa fie realizati, in intregime, din caramida, izolata cu un carton special mai gros si cu polistiren. In plus, sistemul filtrului invers presupune saparea unui sant in jurul casei care sa fie umplut cu pietris de diverse dimensiuni si cu pamant. In plus, in sant se va aseza o teava groasa sectionata dupa un procedeu cunoscut de specialisti. Aceasta constructie va prelua toata apa care se inflitreaza in pamant in urma precipitatiilor, impiedicand-o sa ajunga la peretii casei.

Related posts

Jaluzele, rulouri, obloane

Adina Meyers

Studenți din Iași au câștigat concursul de design urban sustenabil RESPO CITY, ediția 2023

Adina Meyers

Caramizi de sticla pentru interioare cu un plus de farmec

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe