In magazinele de decoratiuni interioare aveti sansa sa gasiti mii de modele de tapet pentru orice fel de interior.

Tapetul poate fi de multe ori „detaliul” care va scoate din impas in momentul in care doriti sa va amenajati interiorul casei si nu aveti prea multe idei. Magazinele de specialitatea vin in intampinarea nevoilor dumneavostra cu o gama extrem de variata de tapet in diferite culori si texturi. Designerii recomanda aplicarea tapetului pe anumite portiuni pentru a da personalitate sau, dupa caz, viata unei incaperi.

Tapetul poate fi aplicat, de oricine are un pic de indemanare si ceva timp la dispozitie, urmand cativa pasi simpli. Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa degresati suprafata peretelui si sa inlaturati straturile anterioare de tapet sau de var. Pentru a va asigura ca suprafata este pregatita umeziti peretele cu o solutie de apa calda si sapun si razuiti cu un spaclu.

Abia dupa ce va asigurati ca suprafata are aderenta necesara puteti trece la urmatoarea etapa. In cazul in care in urma operatiunii anterioare, suprafata peretelui a ramas cu imperfectiuni se recomanda aplicarea unei folii speciale pentru uniformizarea lor. Astfel, aveti garantia ca tapetul se va lipi mai bine si ca nu se va exfolia in timp. Dup ace masurati suprafata pe care doriti sa lucrati, taiati tapetul in fasii si numerotatile pe spate in ordinea in care doriti sa le aplicati.

Fisiile de tapet se asaza pe suprafata peretelui incepand cu coltul camerei, urmarand continuitatea intre elementele modelului. Aveti grija sa potriviti imprimeurile. In acest caz, o mai mare bataie de cap veti avea de pe urma formelor geometrice. Pentru o buna fixare a fisiilor de tapet, este bine sa desenati pe perete linii directoare, care vor ajuta sa nu aveti deviatii de unghi fata de verticala. Operatiunea de lipire a tapetului se face de cel putin doua personae intrucat, in caz contrar vor aparea goluri de aer in spatele tapetului, care sunt extrem de inestetice.

Golurile pentru prize si intrerupatoare se decupeaza dupa lipirea si uscarea tapetului iar, dupa aceea aplicati suporturile din plastic pentru a masca enevtualele imperfectiuni. Dupa aplicare netiziti tapetul cu un rulou special. De obicei, bulele de aer formate sub tapet se resorb dupa uscarea solutiei de lipit. In caz contrar, acestea se scot prin inteparea tapetului.

 

Related posts

Si apartamentele mici pot fi mari

Adina Meyers

Amenajarea propriului birou in 2023: cum să creezi un mediu de lucru productiv

Adina Meyers

Husele pentru canapele, fotolii si scaune – o solutie rapida pentru a schimba aspectul locuintei tale

Adina Meyers