Amenajare baie Home

Care sunt noile tendințe în designul băilor pentru anul 2023?

Când vorbim de amenajarea unei băi întotdeauna ne este greu să alegem din cauza multitudinii de opțiuni existente pe piață. Însă, indiferent de trenduri, totul ține la final de gustul, configurația locației și personalitatea ta ca să constuiești un spațiu cu care să rezonezi și să te simți ca acasă cu adevărat. 

Materiale și finisaje în trend pentru băi

Folosirea mobilierului sau a rafturilor din lemn natural de esență tare ori bambus este din ce în ce mai răspândită în acest an pentru decorarea băilor. Indiferent că este vorba de corpuri de depozitare sau înfrumusețarea pereților fii sigură că vei obține o atmosferă sofisticată și caldă. Piatra naturală sau marmura alături de metalele cromatice sunt combinații foarte căutate și recomandate de decoratori în ultimul timp. Îi conferă locului un aspect curat, dar în același timp șic și luxos.

Noi culori și texturi pentru băile moderne 

Anul trecut nu a adus neapărat ceva nou și important în materie de amenajări interioare, însă albul preferat în mod în frecvent pentru designul băilor a început să își piardă din strălucire și să lase loc treptat unor nuanțe deschise și calde. Notele minimaliste și neutre sunt înlocuite de culori ce emană mai multă personalitate și de materiale opace asociate cu texturi speciale. De asemenea, sunt la modă în acest an tonurile olive ce se potrivesc perfect în orice baie și ne aduc aminte de natură, iar cele albastre ne trimit cu gândul la ocean. Obiectele metalice sau lucioase se dovedesc a fi foarte spectaculoase, iar pe deasupra, prin proprietățile lor reflectorizante măresc vizual locul ceea ce le face ideale pentru locurile mai mici.

Alegerea accesoriilor elegante 

Există diverse obiecte ce pot fi integrate pentru ca o baie să fie amenajată cu bun-gust și să arate elegant. Tablourile sunt un exemplu bun în acest sens deoarece oferă întotdeauna un aer distins încăperii. Ramele, culorile și aspectul, toate sunt importante pentru ca aceste obiecte de artă să îmbrace pereții într-o manieră fină, indiferent de stilul pe care îl adopți.

Paravanul de cadă și de duș realizat numai din componente de sticlă transparentă, fără rame, este în mare vogă în acest an. Prin aceste particularități va crea iluzia unui spațiu mai mare și un aspect impecabil și curat. Mai mult, poate pune în valoare anumite elemente statement ori accente de culoare pe care vrei să le evidențiezi când schițezi estetica băii.  

Oglinzile de baie în forme neregulate împreună cu corpurile masive de iluminat metalice reprezintă o altă metodă de a crea un loc plin de rafinament și în același timp de a fi în trend. 

Principii de care să ții seama când concepi designul interior al băii tale

Mărimea încăperii îți poate îngrădi sau dezvolta viziunea pe care o ai cu privire la planul de amenajare al băii tale. Spre exemplu, într-o locuință mică unul din principiile de bază după care e bine să te ghidezi ar trebui să fie economisirea spațiului. Dacă este vorba însă de un cămin generos, ai mai multă libertate în planificare și proiectare astfel încât să obții rezultatul mult visat. 

Indiferent de noutățile care apar constant, nu este obligatoriu să integrezi numai elemente sau texturi în tendințe doar pentru a fi la modă. Poți alege să le folosești doar dacă simți că ți se potrivesc cu adevărat și că se îmbină perfect în tabloul pe care l-ai gândit pentru decorarea băii tale. Important este ca toate să se integreze în mod unitar pentru a rezulta o zonă funcțională, dar și modernă în care să te relaxezi după o zi plină la serviciu!

Related posts

De ce este important să alegi o vopsea lavabilă inovatoare

Adina Meyers

One bedroom for two sisters

Adina Meyers

Ferestre antiefractie, cu izolare termica si fonica sporite

Adina Meyers