Culorile ocupă un rol foarte important în viața fiecăruia dintre noi. Sunt strâns legate de personalitatea noastră și ne pot influența starea de spirit. Așadar, atunci când ne hotărâm să „schimbăm ceva prin casăˮ trebuie să ținem cont și de paleta coloristică pe care o alegem pentru pereți, mobilă și accesorii.

Locuința noastră reprezintă locul unde revenim cu mare drag de fiecare dată, locul unde ne relaxăm după o zi epuizantă la locul de muncă, locul unde ne întâlnim cu cei dragi. Tocmai de aceea trebuie să acordăm o atenție sporită față de toate detaliile care vor contribui la definirea designului interior al fiecărei camere din casă.

Amenajarea unui cămin poate începe fie cu alegerea elementelor de mobilier și a accesoriilor, fie cu luarea deciziei asupra culorilor pereților. Indiferent de ordinea aleasă, important este ca la final să obții un rezultat armonios care să ofere personalitate locuinței tale, dar și să te reprezinte în totalitate.

Prin urmare, toate culorile, toate nuanțele de culori sunt permise, atâta timp cât alăturarea lor este una potrivită. Un criteriu foarte important de care va trebui sa ții cont atunci când alegi o culoare, indiferent dacă este pentru pereți sau mobilă, îl reprezintă luminozitatea camerei. Cu cât camera este mai luminoasă, cu atât mai mult vei putea alege nuanțe mai închise (maro închis, verde închis, bleumarin etc.). În cazul în care camera pe care o decorezi nu este prea luminoasă este indicat să folosești nuanțele pastel (roz pal, vernil deschis etc.)

Un alt principiu după care te poți ghida în alegerea culorilor este și destinația camerei pe care ți-ai propus să o amenajezi. Astfel, pentru dormitor poți opta pentru nuanțe de maro deschis, nuanțe care ajută la crearea senzației de confort. Sau dacă dorești mai multă energie poți alege elemente în nuanțe de roșu. Pentru living, locul pe care îl vei folosi pentru petrecerea unor momente alături de cei dragi, poți alege galbenul – culoarea bucuriei. Verdele, care simbolizează relaxarea, este potrivit, de exemplu, pentru bucătărie. Dar o cameră nu trebuie să fie doar într-o singură culoare; ar fi foarte obositor din punct de vedere vizual. De aceea este indicat să folosești accesorii de diverse culori și materiale care să se pună reciproc în evidență. De exemplu, pentru unul dintre pereți poți opta și pentru utilizarea tapetului.

Indiferent de culorile pe care le alegi, important este ca tu să te simți bine în propria locuință.

Iată câteva sugestii „colorateˮ pentru casa ta:

Sursă foto: Un millon de IDEAS

Related posts

Cabina de duș – paravan de duș – Practice și funcționale

Adina Meyers

Fosilele unui crocodil preistoric, un stil ”posh” pentru pereții casei tale. Inspirație internațională, Frieze Masters 2021, Londra

Adina Meyers

Culorile potrivite creeaza senzatia de spatiu generos

Adina Meyers