Amenajare gradina Amenajari Exterioare Amenajari Interioare Balcon si terasa Home LifeStyle

Online vs. offline – Cum diferă comportamentul românilor la cumpărături pentru casă și grădină

Pandemia generată de COVID-19 a determinat mulți români să petreacă timp în casă, așa că au ales să investească în zonele de relaxare, realizând amenajări de mică sau mare anvergură.

Piața de comerț online pe categoria de materiale de construcții și grădinărit este într-o creștere continuă pe plan local, iar acest lucru se poate vedea mai ales din faptul că toți jucătorii din acest segment investesc masiv în dezvoltarea acestui canal. Astfel, pe viitor, piața de e-commerce pe segmentul DIY va crește cu două puncte procentuale de la an la an.

Potrivit Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcții și grădinărit, când vine vorba de cele mai achiziționate produse din magazinul online, în această primăvară categoria care a condus detașat a fost cea de Grădinăproduse pentru amenajarea grădinii, a terasei și a balconului, dar și din zona de ZOO dedicată animalelor de companie.

Mediul online nu este însă un canal la fel uzual pentru clienți interesați de produse de design, cum ar fi tapetul, covoarele, perdele. În cazul acestora, cumpărătorul își dorește să vadă culoarea reală, să simtă textura și să analizeze în detaliu aspectul produsului, așă că optează pentru achiziția din magazinele fizice.

Articole similare

Maini de catifea cu sapunul lichid FamilyCARE!

Adina Meyers

Tefal are grija de sanatatea consumatorilor si de mediul inconjurator

Adina Meyers

Rowenta Smart Force Cyclonic – curățenie la puterea tech

Adina Meyers