Image default
Amenajari Exterioare Balcon si terasa

Culorile din balcon

De regulă, atunci când se amenajează balconul, accentul cade pe finisaje. E adevărat, acestea nu pot fi alese la întâmplare, dat fiind că trebuie să facă față cerințelor de funcționalitate și condițiilor de temperatură și umiditate.

Trecând de aceste aspecte, balconul este totodată și un spațiu de relaxare sau o continuare a livingului. Prin urmare, stilul și cromatica sunt aspecte la fel de importante. De exemplu, culorile joacă un rol decisiv în crearea atmosferei, dar și în personalizarea spațiului. Iată câteva opțiuni.

Culorile naturale sunt cele mai indicate atunci când balconul este folosit ca spațiu de relaxare. Culori precum verde, maro, galben pal sau bej sunt relaxante și confortabile. În cazul în care balconul este situat într-o zonă cu vegetație bogată, aceste culori pot fi o punte de legătură între cele două medii (interior-exterior).

Culorile energizante sunt ideale pentru apartamentele locuite de tineri și pentru care balconul reprezintă mai mult un spațiu de socializare. În categoria culorilor energizante putem include portocaliul, galbenul intens, roșul, fucsia etc. Cu ajutorul acestor culori se poate crea atât un decor modern, contemporan, cât și unul exotic sau în stil indian.

Majoritatea balcoanelor de bloc au dimensiuni reduse, însă atunci când sunt amenajate se ignoră complet acest aspect. Prin urmare, se aleg finisaje în culori puternice și mobilier masiv. În astfel de balcoane, este indicat albul și culorile neutre deoarece creează senzația de spațiu aerisit. Pentru a elimina monotonia, se pot introduce câteva accente de culoare prin obiecte mici (vaze, ghivece, obiecte decorative, etc.) sau plante. 

Sursă foto: www.pinterest.com

 

 

Articole similare

Amenajarea unei terase de 15 mp

Ion Diamandi

Cum sa iti amenajezi spatiul de lucru pentru o productivitate maxima

casamea.ro

Stilul rustic – un stil mereu la moda

casamea.ro

Lasă un comentariu

one × 3 =