Amenajari Exterioare

Vă place să grădinăriți?

Dacă te numeri printre norocoșii care au o casă cu grădină nu uita să te preocupi și de amenajarea și îngrijirea spațiului verde. Doar așa vei putea să te bucuri de o locuință frumoasă, atât în interior, cât și în exterior.

Pentru ca grădina ta să fie atractivă și curată, îți este necesar în primul rând un aparat de curățat cu care poți îndepărta rapid și ușor murdăria de pe alei, de pe ferestre, scări, mobilier de grădină, de pe vasele ornamentale pentru plante sau poți elimina mușchiul de pe trotuare.

Pentru tăierea crengilor pomilor ai nevoie de un fierăstrău pentru crengi sau foarfecă pentru tăiat crengi. Cu ajutorul unui fierăstrău se pot executa mai multe acțiuni, cum ar fi scurtarea crengilor pentru regenerare, tunderea tufelor și a arbuștilor.

Gardul viu are nu doar efect decorativ, ci delimitează și diverse porțiuni din grădină. Întreținerea acestuia nu este complicată, dar trebuie făcută regulat. Cea mai importantă acțiune este tăierea, care se execută în două etape: la sfârșitul iernii și în luna mai. Periodic se afânează solul, se îndepărtează buruienile și se elimină ramurile rebele. Unelte necesare: foarfeca cu motor electric sau mașina de tuns gard viu.

Iarba oferă farmec și viață oricărei grădini. Dacă îți dorești ca întreținerea ierbii să o faci cu economie de timp și efort, orientează-te spre o mașină de tuns iarba. În plus, acest utilaj asigură o tăiere fină și estetică. Dacă deții o suprafață mai mare cu gazon, îți va fi necesar și un aerator de gazon, care are rolul de a îndepărta  mușchiul tânăr fără a fi vătămate firele de iarbă.

Sursă foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

Calendarul de toamna al gradinarului

Adina Meyers

Gradina cu energii pozitive

Adina Meyers

Cum sa-ti amenajezi o gradina perfecta

Adina Meyers