Nu, nu este vorba despre fobia față de culori, ci despre persoanele care nu au curajul de a folosi culori îndrăznețe în amenajarea spațiului de locuit. Există numeroase cauze, dintre care unele ușor de identificat.

Din teama de a nu crea un decor obositor sau kitsch, mulți proprietari de case și apartamente se rezumă la culori neutre sau introduc în schema de culori cel mult o nuanță puternică. Dimpotrivă, culorile tari sau vibrante animă spațiile și, dacă sunt utilizate corect, ajută la obținerea unor decoruri cu personalitate. Înainte de a amenaja sau reamenaja locuința, cereți sfatul unui decorator sau căutați informații pe internet ca sa vă lămuriți cum se pot utiliza 2, 3 sau mai multe culori puternice într-un spațiu.

Ieșirea din tipare nu este o trăsătură întâlnită la majoritatea oamenilor. Dimpotrivă, apartenența la o categorie majoritară le va oferi confort celor care nu se simt în largul lor atunci când iau o decizie diferită de a majorității. De exemplu, dacă o astfel de persoană va vedea într-un magazin un mobilier wenge și unul orange, cel mai probabil îl va alege pe primul, deși al doilea îi face mai mult cu ochiul.

Chiar dacă trăiesc cu convingerea că îți amenajează casa așa cum doresc, în realitate lucrurile stau cu totul altfel. Nu de puține ori renunță la culori extravagante sau țipătoare din teama că familia, prietenii și toți cei care le trec pragul își vor face o impresie proastă despre ei. În principiu, orice culoare stridentă poate fi utilizată într-un decor dacă este dozată corect și folosită la elementele de decor adecvate.

Poate ați auzit următoarele afirmații: “Este frumos, dar nu cred ca mi se potrivește”, “Îmi place, dar să văd la alții” sau “E frumos, dar nu e pentru mine”. Astfel de persoane agreează o modă (în cazul nostru culorile sau o combinație de culori), însă nu și-o pot însuși chiar dacă la nivel teoretic sunt încântați de ea. 

Sursă foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

Cum sa amenajezi o baie splendida cu bani putini? – 3 idei

Adina Meyers

Casa dupa modelul conacelor boieresti

Adina Meyers

Decoreaza masuta de cafea ca un profesionist

Adina Meyers