Amenajari Interioare

Electrocasnicele de mici dimensiuni – un ajutor de nădejde în bucătărie

Electrocasnicele mici sunt o necesitate în orice bucătărie, iar achiziționarea lor se face în funcție de mulți factori, cum ar fi funcțiile, accesoriile suplimentare, designul, nevoile și bugetul familiei.

Aparatele electrocasnice mici se diferențiază în primul rând în funcție de tipul și destinația acestora. Un blender de masă este cel mai potrivit pentru prepararea cocktailurilor și shakeurilor (inclusiv cu spargerea cuburilor de gheață), pentru pasarea fructelor/legumelor moi, în timp ce un blender de mână este ideal pentru prepararea supelor crema, a maionezelor, a salatei de vinete și a piureului.  

În cazul blenderelor, cuptoarelor cu microunde, storcătoarelor de fructe și roboților de bucătărie, un criteriu important îl constituie puterea nominală a motorului, întrucât o putere mai ridicată a acestuia indică faptul că poate prelucra cantități mai mari de alimente fără riscul de suprasolicitare sau blocare a motorului. Oricare ar fi aparatul, designul este, de asemenea, important. 

Versatilitatea acestor aparate crește odată cu numărul de accesorii disponibile, ca de exemplu minitocător universal pentru mărunțirea diverselor alimente (verdeață, legume, carne) sau tel pentru bătut, în cazul blenderelor. La storcătoarele de fructe și legume sunt importante treptele speciale pentru fructe/legume mai moi sau mai tari, mărimea gurii de alimentare, astfel încât să poată fi introduse și alimente de dimensiuni mai mari (de exemplu, mere întregi), existența separatorului de spumă precum și a recipientului de colectare a pulpei reziduale pentru a permite prelucrarea unei cantități mari de fructe și legume. 

La prăjitoarele de pâine trebuie acordata atenție elementelor de siguranță, cum ar fi, de exemplu, oprirea automată la blocarea feliei sau răsturnarea aparatului. Prezența unui sertar de firimituri detașabil ușurează curățarea aparatului, iar controlul electronic al gradului de prăjire poate reprezenta un criteriu important.

La cafetiere, selectorul de aromă sau plita pentru menținerea caldă a cafelei sunt criterii importante în alegerea produsului.

Sursă foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

Culorile anului 2015. Cele mai noi tendinte, direct de la Milano

Adina Meyers

Care sunt cele mai importante 5 beneficii ale cabinelor de duș din sticlă?

Adina Meyers

Renoveaza casa de la tara

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe