LifeStyle

Culoarea Turnului Eiffel va fi schimbată. Ce se întâmplă cu monumentul

Turnul Eiffel va avea parte de cea mai extinsă renovare din ultimii 130 de ani pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Cele 19 straturi de vopsea existente pe Turn vor fi eliminate. Astfel pictograma Parisului va pierde și semnătura „Turnul Eiffel maro” pe care a purtat-o din 1968.

Culoarea de acum va fi înlocuită cu o compoziție galben-maro. Nuanță pe care Gustave Eiffel însuși și-a dorit-o pentru monumentul său.

„Va da Turnului Eiffel un pic mai mult o nuanță aurie decât culoarea pe care suntem obișnuiți să o vedem.

la timp pentru Jocurile Olimpice „, a declarat Patrick Branco Ruivo, CEO-ul companiei care se ocupă de renovările turnului.

 

O investiție uriașă

Lucrarea de renovare a turnului de 324 de metri, cu cele 18.000 de piese metalice unite de 2,5 milioane de nituri, este monumentală, ajungând la o investiție de aproximativ 50 de milioane de euro (60 de milioane de dolari).

Îndepărtarea straturilor vechi este periculoasă prin prezența plumbului, necesitând un protocol strict de sănătate pentru lucrători.

Turnul Eiffel primește un nou strat de vopsea la fiecare șapte ani. Atât pentru protejarea structurii sale metalice de vânt, ploaie, soare și poluare. Cât și pentru menținerea aspectului său.

Lucrările actuale au început în 2019 și urmează să fie finalizate până în 2022. Când noua nuanță de aur – care deocamdată poate fi detectată doar vag în partea de sus a turnului – va fi vizibilă pentru toți.

Un român a ajutat la construirea Turnului Eiffel

Turnul este una dintre principalele destinații turistice ale Parisului și lumii, cu mai mult de 5,5 milioane de vizitatori anual. Turnul și-a primit cel de-al 200.000.000 vizitatori la 28 noiembrie 2002.

Structura a fost construită între anii 1887-1889. A fost inaugurat la 31 martie 1889 și deschis pentru public la 6 mai. 300 de muncitori au unit 18.038 de piese de oțel pudlatfolosind două milioane și jumătate de nituri.

Gustave Eiffel i-a cerut sfatul unui tânăr inginer român pentru a contrui turnul celebru acum în toată lumea. La îndemnul lui Vasile Alecsandri, Eiffel l-a contactat personal pe Gheorghe Pănculescu. După discuția cu acesta, Gustave a mai avut nevoie de câțiva ani în plus pentru proiectare și asamblare. Tehnologia folosită fiind cea a tânărului inginer român.

 

Related posts

Tu stii cat de util poate fi un aspirator robot?

Adina Meyers

Elis Pavaje incepe productia in cea de-a treia fabrica, din nordul Moldovei

Adina Meyers

Knauf Gips lanseaza Knauf To Go, un nou concept de retail trading

Adina Meyers