Home

Criterii de alegere a unui aparat de sudura de calitate

Aparatul de sudura reuseste sa isi dovedeasca in repetate randuri utilitatea prin gospodarie, mai ales daca suntem genul de persoane care mestesugaresc destul de des. Aceasta categorie de unelte ne ajuta foarte mult atunci cand avem de facut modificari prin gospodarie, cand avem in planuri sa redecoram prin curte si ne trebuie niste suporti din metal, dar la fel de bine ne putem folosi de un aparat de sudura si pentru a ne pune la incercare creativitatea (sunt destul de multe modalitati prin care putem „sculpta” prin sudare).

Indiferent de care este motivul pentru care iti doresti sa cumperi un astfel de aparat, e bine sa ai in vedere mai multe aspecte legate de acesta, asta daca vrei sa te asiguri ca te vei putea folosi la maxim de el si intr-un numar cat mai mare de situatii. Asa cum am spus intotdeauna, este de evitat sa cumperi primul produs care iti iese in cale, desi majoritatea dintre noi asa procedeaza.

Pentru inceput, este de mentionat faptul ca avem de ales dintre mai multe categorii de aparate de sudura, iar fiecare tip in parte vine atat cu avantaje, cat si cu dezavantaje, dupa cum vom putea vedea in randurile urmatoare.

Primul tip de aparat de sudura despre care vom vorbi este cel cu electroliti inveliti (MMA) tip redresor / transformator. Avem practic in fata un model traditional, care se foloseste de un electrod care, prin topirea sa, se realizeaza unirea materialelor sudate. Ca avantaje aici remarcam pretul mic pe care il are un astfel de aparat, dar si faptul ca permite sudarea unui numar mare de tipuri de materiale. Dezavantaje? Consumul de energie electrica tinde sa fie destul de ridicat.

Cel de-al doilea tip este aparatul de sudura MIG / MAG, care pentru unirea materialelor se foloseste de topirea unui fir metalic, in timp ce gazul eliminat (care poate fi fie activ, fie inert) va proteja suprafata sudata, impiedicand depunerea de reziduri. Un prim avantaj care poate fi observat este faptul ca sudura tinde sa fie mult mai curata, iar un astfel de aparat va putea fi folosit chiar si de catre incepatori. La capitolul dezavantaje remarcam costul mai ridicat al achizitiei.

Aparatul de sudura TIG cu gaz inert este un model care se foloseste de un electrod neconsumabil care poate fi din tungsten sau wolfram. Metalele si aliajele care pot fi sudate cu ajutorul sau sunt numeroase, iar sudura realizata este una rezistenta. Pot fi sudate fara probleme chiar si materialele foarte subtiri.

Acestea sunt principalele trei tipuri de aparate de sudura dintre care poti alege. Tu iti vei indrepta atentia catre cel care ti se potriveste cel mai bine, tinand cont de avantajele si dezavantajele mentionate anterior.

Bineinteles, vom avea in vedere si care este nivelul de randament oferit de modelul pe care noi am pus ochii, iar acest randament se traduce prin raportul dintre energia consumata, calitatea sudurii si pretul pe care il are aparatul in cauza.

Related posts

Care sunt noile tendințe în designul băilor pentru anul 2023?

Adina Meyers

Italian style house, elegant and romantic

Adina Meyers

Proiect de casă în stilul conacelor brâncoveneşti

Adina Meyers