Cosul de fum trebuie sa fie eficient, estetic, sa se potriveasca arhitecturii exterioare, dar si sursei de incalzire pentru care optati. Doar un cos de fum executat corect din materiale de cea mai buna calitate va garanta siguranta familiei dumneavoastra.

Cosul de fum este unul dintre cele mai importante accesorii ale unei case, al carui proiect trebuie luat in calcul inca din momentul schitarii viitoarei locuinte. De la inceput trebuie sa fiti constienti de faptul ca montarea cosului de fum nu este o joaca, asa ca nu va aventurati sa faceti aceasta operatiune in regim propriu, intrucat posibilitatea sa gresiti ceva este foarte mare.

Ganditi-va ca scurgerile de la ploaie pe peretii interiori ai locuinței isi vor face imediat aparitia. Va dam acest exemplu pentru a nu mai aminti de posibilele scurgeri de dioxid de carbon care v-ar putea pune viata in pericol. In plus, daca fumul nu este directionat in totalitate spre exterior, acesta va innegri tencuiala interiora si exterioara, generand noi si noi cheltuieli pentru remedierea acestor defectiuni.

Recomandarea specialistilor este sa montati cosul de fum odata cu acoperisul, cand imbinarile se pot face perfect. In plus, inainte de acest moment este important sa luati o decizie in legatura cu modul de incalzire al locuintei (combustibilul care urmeaza sa fie folosit). In cazul in care cosul de fum nu a fost montat initial pe acoperis, nu este inca totul pierdut, pentru ca mai exista posibilitatea construirii unuia mai inalt decat coama casei prin exteriorul peretilor locuintei.

Tipuri de acoperis de fum:

Cosuri de fum din caramida sau piatra naturala: sunt cele executate de sute de ani la casele din intreaga lume. Acestea sunt recomandate in cazul surselor traditionale de caldura (cum sunt, de exemplu, sobele) si al centralelor termice cu capacitati reduse sau medii care evacueaza o cantitate limitata de fum. Aceste cosuri de fum trebuie zidite cu grija, caramida cu caramida, iar daca sursa de caldura este o centrala puternica, durata de viata a lor va scadea considerabil.

Cosuri de fum prefabricate: sunt comercializate intr-o varietate mare de modele care reusesc sa faca fata oricarei centrale termice, indiferent de capacitatea sa. Elementele componente ale acestor cosuri de fum sunt fabricate dupa studii si planuri amanuntite si sunt montate la fata locului. Cosurile de fum prefabricate pot fi cu perete dublu de metal cu termoizolatie, izolate cu perna de aer sau tur-retur (in tubulatura interioara se elimina gazele arse, iar in golul dintre cele doua tuburi se trage aerul din afara necesar arderii).

 

Related posts

Trei dintre cele mai importante aspecte pe care sa le ai in vedere cand iti construiesti o casa

Adina Meyers

GEZE lansează noile sisteme de uși glisante automate, separate termic

Adina Meyers

La aniversarea 20 de ani, VELUX România aduce lumină în mansarda lui Popescu Cătălin, câștigătorului concursului Povești din Mansarde

Adina Meyers