Amenajari Interioare

Corpuri de iluminat moderne: Ghidul Bosanni pentru alegerea modelelor potrivite fiecărei camere

Alegerea modelelor potrivite de corpuri de iluminat constituie doar unul dintre numeroasele detalii pe care trebuie să le planificați atunci când decorați un spațiu nou. Dar decizia nu este nici pe departe una ușoară, nici măcar atunci când discutăm despre o simplă lucrare de renovare. Proiectanții de lumini Bosanni subliniază, chiar, faptul că este cu atât mai important ca procesul de selecție a fiecărui corp de iluminat să fie extrem de personal și specific.

Corpurile de iluminat moderne se aleg în funcție de cameră, fiindcă în acest fel se poate crea o armonie între detaliile de design ale acesteia, cuprinzând cromatica, natura spațiului și, nu în ultimul rând, iluminarea acestuia. Pentru a diminua presiunea costurilor aferente unui astfel de proces de stilizare a interioarelor, Bosanni, producătorul român de corpuri de iluminat moderne eco – smart, oferă transport gratuit în România la fiecare comandă și garanție 2 ani la toate produsele.

Cum alegem pentru fiecare cameră lumini smart care ne reprezintă?

Înainte de a realiza o selecție a corpurilor de iluminat, proiectanții de lumini Bosanni au segmentat tipurile de camere ale spațiului locativ și le-au atașat atribute corpurilor de iluminat potrivite fiecărei încăperi. Este important să știți cum să alegeți corpuri de iluminat pentru living, cum la fel de important este să știți cum să le alegeți pe cele pentru baie sau birou.

Așadar, alegeți lumini smart care vă reprezintă stilul pentru:

Intrare | Corpuri de iluminat voluminoase, cu design circular

Iluminatul este foarte important pentru și chiar de la intrare, acordând o notă primitoare locuinței. Așadar, asigurați-vă că setați o stare de spirit adecvată încă de la intrarea în locuință prin lumini ce corespund standardelor dumneavoastră. Dacă în preajma corpului de iluminat există tablouri sau opere de artă, luminile le vor evidenția frumusețea și eleganța.

Dining | Corpuri de iluminat suspendate, din sticlă acrilică și inox

Pentru dining este important să alegeți corpuri de iluminat transparente, din sticlă acrilică – cea mai durabilă și sigură, nevopsită, folosită de producătorii omologați – și structură din inox sau aluminiu. Fiindcă masa constituie punctul focal al camerei, optați pentru lumini suspendate în această zonă, întrucât pun accentul pe o anumită caracteristică de design din cameră.

Baie | Lămpi suspendate cu design futurist

Ceea ce este important de știut în cazul corpurilor de iluminat potrivite pentru baie este faptul că trebuie să le așezați la înălțimea potrivită pentru o iluminare optimă. Iluminatul cu accent bine poziționat face ca baia să fie mai primitoare. Recomandate pentru iluminarea modernă a băilor sunt lămpile din colecția Bosanni Turned Vision, disponibile în trei variante cromatice.

Birou | Lumini smart cu design minimalist  

Desigur, un birou ar trebui să se concentreze pe iluminatul smart atât din perspectiva sarcinii, cât și a designului. În 2019, lămpile de birou devin adiționale, nu esențiale, pentru a reduce tensiunea asupra ochilor. Sunt recomandate, așadar, corpurile de iluminat minimaliste, din colecția Bosanni Glowing Horizon, cu accent pe decor, care ajută la o impresie de volum.

Bucătărie | Lămpi circulare suspendate cu LED

Bucătăria are nevoie de o iluminare mai complexă, deoarece nu există un singur punct focal în această cameră. Aveți nevoie de lumini pentru sarcini de bază, dar aveți nevoie și de iluminare suplimentară în zone precum insula de bucătărie, deasupra chiuvetei sau a barului. Puteți opta pentru lămpi suspendate LED în toate aceste zone, ca cele din colecția Bosanni Infinity Shade.

Dormitor | Corpuri de iluminat ample, în nuanțe Ice Satin

În cazul dormitorului, cea mai bună alegere ar fi lumina caldă, deoarece este mai odihnitoare și relaxantă. De pildă, corpurile de iluminat art – deco din colecția Bosanni Aureole folosesc lumini de accent pentru a evidenția o fotografie sau o operă de artă integrată în designul camerei, personalizând spațiul prin volum și încadrare naturală.   

Becuri LED pentru iluminare smart – eco

Nu toate becurile dovedesc performanțe similare. Alegerea sursei potrivite pentru corpul dumneavoastră de iluminat poate afecta funcționalitatea și aspectul casei, precum și costurile. Puterea luminii, eficiența energetică, durabilitatea și stilul variază mult de la sursă la sursă.

Bec incandescent versus bec LED

Temperatură

Ca regulă generală, o sursă de 3000K va produce acea lumină naturală și caldă, familiară consumatorilor pentru setările interioare. Mai departe, este important să alegeți lumina potrivită pentru fiecare cameră în funcție de natura acesteia – living, dormitor, bucătărie etc.

Eficiență

Performanța și durata de viață ale unui corp de iluminat cu o sursă LED integrată au fost validate printr-o gamă extinsă de teste de performanță și siguranță. Pentru a maximiza avantajele celor mai noi corpuri de iluminat, Bosanni livrează fiecare produs alături de un bec LED Philips.  

Putere

Instalarea unei puteri greșite poate crea un exces de căldură. Rezultă pierderea unei cantități mari de energie prin căldura generată, aspect tradus prin disconfort, dar și costuri mai mari. Wattul este un indicator pentru cantitatea de energie consumată de bec, nu cantitatea de lumină emisă.

Stil

În cele din urmă, este important să luăm în considerare stilul mobilierului și ce tip de bec va continua proiectarea. Proiectanții de lumini Bosanni sunt de părere că becurile LED sunt o opțiune viabilă pentru ancorarea corpurilor de iluminat într-un design contemporan și minimalist.

Corpurile de iluminat Bosanni se prezintă în forme, culori și dimensiuni diferite, având dublu rol: asigură lumina potrivită și sănătoasă spațiului, iar atunci când nu sunt aprinse, completează designul interioarelor. Este important să țineți cont de tipul de interior, de prezența sau absența luminii naturale, dar și de designul camerei pentru a alege cele mai potrivite corpuri de iluminat moderne și eco – friendly.

Bosanni vă propune colecții noi de lumini smart ce corespund celor mai înalte standarde, proiectate în acord cu trendurile momentului, iar corpurile de iluminat sunt livrate gratuit în 48 de ore în România, sunt însoțite de un bec LED Philips și beneficiază de garanție inclusă 2 ani.

Related posts

Alege semineurile pentru un plus de personalitate al casei tale

Adina Meyers

Tavane casetate: cele mai importante beneficii

Adina Meyers

Cum să agățați corect imagini pe pereții dumneavoastră. Cele mai interesante piese de colecție care îți pot lua ochii

Adina Meyers