LifeStyle

Cornelio Cappellini un brand cu tradiţie

Excelenta designului, calitatea fara compromisuri, combinate cu maiestria desavarsita, atentia la detalii si interesul deosebit acordat alegerii materialelor, au reprezentat pentru compania Cornelio Cappellini reteta succesului in toti acesti ani. Initial s-a pornit pe ideea reproducerii mobilierului italian din secolul al XVIII-lea, deoarece s-a constatat o cerere a acestui gen de mobilier, pe o piata lipsita de piese originale. Compania Cornelio Cappellini s-a specializat in reproducerea acestor piese, respectand tehnicile transmise din generatie in generatie, in realizarea mobilei din Italia. Astazi, Cornelio Cappellini este cunoscut ca unul dintre cei mai mari furnizori de piese de mobilier realizate manual, reproduceri ale unor piese englezesti, italiene sau frantuzesti de secol XVIII.

In ceea ce priveste colectiile brandului si stilurile de mobilier adoptate de Cornelio Cappellini, putem vorbi despre doua colectii distincte, ce urmeaza directii si surse de inspiratie diferite. Mai intai este colectia de mobilier axata pe reproducerea pieselor de secol XVIII, pentru care se folosesc esente de lemn pretios precum: stejar, nuc, cires, maslin, trandafir, iar ca tesaturi, matasea naturala ocupa primul loc. Apoi, in 2004 compania s-a reorientat in functie de noile cereri observate pe piata de mobilier si a lansat o noua colectie: „Cornelio Cappellini Luxury Chic„, creata cu un puternic accent glamour, datorat metalelor pretioase, imprimeurilor rafinate, materialelor luxoase, suprafetelor fine si lucioase, detaliilor sculptate manual.

Caracteristice acestui stil glamour, care reprezinta una dintre tendintele cele mai importante ale anului 2009, sunt esentele de lemn pretios, tesaturile precum: matase naturala, blanuri, catifea, piele si aplicatiile de cristale. Culorile pastelate dispar si incep sa se foloseasca nuantele de gri si negrul, dar si bordo, albastru aprins, auriu si argintiu, mov si verde inchis.

Clientii carora li se adreseaza mobilierul Cornelio Cappellini se situeaza in clasa de varf, printre acestia numarandu-se VIP-uri si oameni de afaceri din diferite domenii. Colectia Luxury Chic este apreciata in special de femei sofisticate, care cauta piese de mobilier cu puternice accente glamour, inspirate de moda italiana.

Intreaga colectie Cornelio Cappellini il are ca designer pe Claudio Cappellini, si se bazeaza pe traditia italiana de fabricare a mobilei. Studioul de design este in interiorul companiei, direct administrat de familie, fara ajutorul altor designeri.

Pentru 2009, tendintele se indreapta spre mobilierul sculptat manual, lacuit, inspirat din stilul baroc, unde liniile drepte sunt inlocuite de linii curbe si ornamente; culorile uni pierd teren in fata tapetului cu modele mari si ample.

Related posts

Ce trebuie sa stii dacă vrei sa joci Blackjack în mediul online

Adina Meyers

Un Crăciun delicat şi tandru în mijlocul familiei

Adina Meyers

Girls Day Out – sfaturi pentru protectia consumatoarelor europene

Adina Meyers