LifeStyle

Copacul lui Dumnezeu: ce este și cum te ajută?

I se spune „copacul lui Dumnezeu” sau „arborele vieţii”, provine din Asia, dar este cultivat peste tot în lume, și a ajuns în epoca modernă să vândă cele mai multe suplimente alimentare pe bază de extract din frunzele sale. Vorbim despre Ginkgo Biloba, un arbore nepretențios, ce rezistă până la -30°C, fiind cultivat cu succes și în România.

Beneficii

Ginkgo Biloba influenţează circulaţia sanguină și contribuie la mărirea fluxului de sânge spre creier și extremităţile membrelor. Datorită acestor proprietăți, planta este folosită mai ales pentru îmbunătățirea memoriei, a capacității de concentrare și a atenției, în combaterea depresiei, aterosclerozei, atacului cerebral, artritei și a mâinilor și picioarelor reci.

Pentru femei este un adevărat miracol, deoarece ameliorează simptomele în menopauză și în sindromul premenstrual și luptă împotriva tumorilor mamare. De asemenea, este adjuvant în tratamentele anticelulitice, cremele pe bază de Ginkgo biloba folosindu-se înaintea masajului specific, deoarece stimulează microcirculația și decongestionează țesuturile.

În plus, s-a dovedit că ajută la controlul colesterolului și susține tratarea impotenței și a infertilității la bărbați.

Cele mai eficiente remedii se obțin din mugurii și frunzele crude, în timp ce frunzele uscate se folosesc mai ales la  tincturi, ceaiuri și în pilule.

În România există zeci de produse pe bază de Ginkgo Biloba, spre exemplu tincturi, capsule, siropuri, însă cel mai des sunt folosite comprimatele, sub formă de amestec.

Recomandarea noastră este să le căutați la farmacia naturistă Planteea, unde puteți puteți face și comenzi online, iar produsele vă sunt livrate acasă.  În general, curele cu Ginkgo Biloba durează trei luni, timp în care se ia câte un comprimat de trei ori pe zi, înaintea meselor principale.

 

 

 

Related posts

Reţetă de post: supă de varză

Adina Meyers

Sănătatea din natură la tine acasă

Adina Meyers

O bază de tratament cu ape minerale va fi construită la Vizantea-Livezi, județul Vrancea – FOTO

Adina Meyers