LifeStyle Retete

Condimenteaza-ti viata cu TABASCO®sauce

Chef Nicolai Tand recomanda TABASCO®sauce pentru o viata condimentata plina de gust si aroma.

TABASCO®sauce este un sos versatil, care s-a adaptat foarte usor si la mancarea noastra traditionala, la o fasole cu ciolan afumat, dar si la bucataria international: biftec tartar sau la bucataria tip fine dining.

Dupa cum ne spune Chef Nicolai „nu exista bucatarie in care sa nu gasim o sticluta de TABASCO®sauce, gustul lui inconfundabil da un plus de valoare mancarii tale preferate!”

Probabil cel mai frecvent mod de a folosi TABASCO®sauce este pe pizza, dar el se foloseste la aproape orice in bucatarie, de la aperitive la supe si salate pana la feluri principale de mancare, pe oua Benedict, omleta, fructe de mare sau desert: ciocolata, prajituri.

Din plantele care au supravietuit Razboiului Civil, Edmund McIlhenny a cultivat o parte in Louisiana, Avery Island, fondand in anul 1868 si o companie. Semintele speciale de ardei Capsicum sunt plantate in sere in luna ianuarie a fiecarui an iar, in luna aprilie sunt mutate pe campuri pana in luna august cand ardeii ajunsi la maturitate sunt culesi.

Ardeii cu nuanta potrivita de rosu sunt culesi prin metoda „le petit baton rouge”.

Timp de 146 de ani, procesul de a face TABASCO® sauce in Louisiana, Avery Island a ramas in mare parte nechimbat. TABASCO® sauce este un lichid pur, din sos de ardei combinat cu o cantitate mica de sare, invechit in bariculi din stejar alb timp de 3 ani, si apoi amestecat cu otet de inalta calitate. Sosul rezultat este imbuteliat si are o eticheta marcata cu celebrul diamant si cu un neckband verde. TABASCO® sauce este cel mai popular condiment la nivel international , nu este doar picant, este un sos care are o aroma specifica, usor de recunoscut – este sosul care defineste o categorie.

0% lucruri rele, 100% proaspat si sanatos

Reteta Tabasco propusa de Chef Nicolai Tand: Coasta de vitel cu piure de telina si sfecla rosie & TABASCO®sauce

Ingrediente pentru 10 portii:

– Coasta de vitel 2.5 kg

– Unt 300g

-Cimbru 50g

– Sfecla rosie 1kg

-Lamaie 100g

– Chimen 15g

– Sare grunjoasa 15g

– TABASCO® Red sauce 20 ml

-Telina 1kg

– Sare 10g

– Smantana lichida 300ml

– Piper 15g

– Otet

Intr-un mojar amestecam cimbrul, zeama de lamaie, sarea grunjoasa si TABASCO® Red sauce. Sosul obtinut il punem peste coaste si il lasam la macerat. Coastele se vor trage la tigaie pe ambele parti, dupa care se vor baga la cuptor. Facem piureul din telina, smantana lichida si unt si separate taiem sfecla rosie julienne si o punem intr-un vas cu apa si gheata sa ramana crocanta. Toate se vor aranja pe farfurie. La final adaugam uleiul de masline, chimen si otet din vin.

Related posts

Noul micro See Snake

Adina Meyers

Zucchero a ridicat Sala Palatului în picioare: „Haideţi să dansăm, Ceauşescu nu mai este!”

Adina Meyers

Noile tehnologii si inovatii „in actiune” la BIFE-SIM 2014

Adina Meyers