LifeStyle

Concursul pentru studenti Casa MultiConfort, Editia 2018 incepe cu « Ziua Profesorilor » in Dubai

Grupul Saint-Gobain in colaborare cu Departamentul de Arhitectura al Municipalitatii Dubai, demareaza pregatirile pentru Editia cu numarul 14 a Concursului pentru studenti, Casa MultiConfort sau MultiComfort House Students Contest, ce va fi gazduit in Dubai, in perioada 12-15 Mai 2018.

14 profesori coordonatori din 12 tari, printre care si Romania, alaturi de membri ai juriului international, reprezentanti ai Municipalitatii Dubai, au participat impreuna in luna septembrie in Dubai, la intalnirea dedicata discutiilor pentru lansarea noii teme a Editiei 2018.

In cadrul acesti intalniri, participantii au putut vizita site-ul real al concursului, localizat in perimetrul Cultural Village Dubai, un proiect de dezvoltare multifunctionala pentru care viitorii participanti, conform noii teme a concursului, vor veni cu propuneri pentru dezvoltarea unei comunitati vibrante si moderne.

De asemenea, participantii au avut ocazia sa afle mai multe informatii despre partimoniul cultural si contextul actual al locatiei unde va fi dezoltata noua tema, direct de la expertii din departamentul de planificare si urbanism al Municipiului Dubai. Astfel, autoritatile locale au decis sa adopte initiativa Saint-Gobain de a crea o arhitectura durabila, sustenabila, integrata intr-o comunitate moderna si in continua expansiune.

Urmare a acestei intalniri este brosura “Site Experience – Teachers Day”, o brosura in care sunt prezentate intr-un mod clar si personal de catre toti profesorii participanti, toate impresiile si sfaturile despre locatie (site), oras, cultura,etc.

Aceasta brosura este disponibila tuturor participantilor, impreuna cu noua tema a Editiei 2018, pe site-ul oficial al concursului www.isover-students.com.

Echipele castigatoare din Etapa Nationala, impreuna cu echipa castigatoare din Etapa Online (disponibilă pentru studentii din tarile care nu organizeaza concursul local) vor fi invitate să participe in Etapa Internationala organizata in luna mai 2018, in Dubai.

In aceasta ultima etapa a concursului vor fi premiate cele mai bune initiative care raspund cerintelor Municipiului Dubai si criteriilor Saint-Gobain MultiConfort, luand in considerare conditiile climatice si contextul regional al Dubaiului.

Detalii concurs :

        –  Tema Editia 2018 – dezvoltarea unei comunitati vibrante si moderne in perimetrul Cultural Village Dubai : http://www.isover-students.com/Contest-task.c584

        –  Inregistrarile sunt deschise incepand cu 15 octombrie 2017 si se pot face accesand linkul: http://www.isover-students.com.

        –  Premii:

        –  Premiul I – 1500 Euro

        –  Premiul al II-lea – 1000 Euro

        –  Premiul al III-lea – 750 Euro

        –  Mentiune
 –  Kadet – 250 Euro (cea mai buna lucrare ramasa in concurs dupa acordarea celor trei premii, de la anii III si IV);
 – Junior – 250 Euro (cea mai buna lucrare ramasa in concurs dupa acordarea primelor trei premii, de la anii I si II)
* organizatorul poate decide numarul premiilor, indiferent de mentiunile din tema

        –  Primele doua echipe castigatoare ale Etapei Nationale vor putea participa in Etapa Internationala organizata in perioada 12-15 Mai 2018, in Dubai.

        –  Etapa Locala – Bucuresti: va fi organizata in perioada aprilie-mai 2018, datele vor fi communicate pe site-ul www.isover.ro .

Despre Concursul Casa MultiConfort sau MultiComfort House Students Contest

Dedicat studentilor la facultatile de arhitectura, in ultimii ani este cel mai mare concurs pe tema MULTICONFORT si a caselor cu consum redus de energie, cu prezentari live in fata unui juriu la nivel mondial, organizat in doua Etape :

Prima Etapa ce cuprinde:

        –  Etapa Nationala organizata in tarile: Belarus, Belgia, Bulgaria, Columbia, Croatia, Cehia, Estonia, Egipt, Finlanda, Franta, Germania, Italia, Iordania, Kazakhstan, Kirghizstan, Letonia, Liban, Mexic, Romania, Rusia, Slovakia, Slovenia, Spania, Africa de Sud, Turcia, UK, Ukraina, UAE.

        –  Etapa Online organizata pentru studentii din tarile care nu organizeaza etapa nationala.

Castigatorii Primei etape sunt invitati sa participe in cea de – A Doua Etapa, etapa Internationala.

In 2017, mai mult de 1800 studenti din peste 200 Universitati s-au inregistrat in Prima Etapa a competitiei. In cea de-a doua Etapa a concursului organizata in Madrid, Spania, au fost prezente 26 de tari si 60 de echipe din 37 Universitati,

Conceptul MULTICONFORT este un mod de proiectare a cladirilor centrat pe experienta viitorilor ocupanti. Combinand cinci aspecte cheie ale confortului – estetica, confortul termic, acustic, vizual si calitatea aerului, programul MULTICONFORT demonstreaza prin proiecte reale ca este posibil sa obtinem un nivel foarte inalt de performanta a cladirilor, creand, in acelasi timp, un mediu de locuit durabil, confortabil, cu costuri mici de intretinere şi functionare.

Mai multe detalii despre concurs si Saint-Gobain puteti gasi la :

        –  www.isover-students.com

        –  www.isover.ro

Contact: Bianca Dorcioaia: bianca.dorcioaia@saint-gobain.com

Related posts

Daikin România: Ghid pentru o casă cu aer sănătos în timpul iernii

Adina Meyers

CONCURS: Curățenia de primăvară cu… ASEVI!

Adina Meyers

EGO – ” Selectia lui Karl Lagerfeld exclusiv pentru Rosenthal”

Adina Meyers