LifeStyle

Iasomia de iarna, soarele din gradina ta

Peisajul gradinilor e mai degraba dezolant iarna, insa exista cateva plante care il pot inveseli. Preferata noastra este Jasminum nudiflorum, iasomia de iarna, o planta cataratoare cu flori delicate de un galben exuberant.

Orice gradina ar fi norocoasa sa contina acest arbust decorativ, rezistent la ger, care spre sfarsitul iernii ne bucura privirile cu o minunata inflorescenta in forma de stelute ce apar treptat.

Pentru o forma compacta este necesar sa i se taie ramurile imediat dupa inflorire, iar daca o lasati sa creasca va avea nevoie de un spalier pe care sa se catere.

Cum se planteaza:

Plantele din ghivece pot fi plantate in gradina in orice perioada a anului, mai putin dupa ce a dat gerul si pamantul e inghetat. Solul trebuie bine drenat, iar distanta minima de plantare este de 1 metru. La maturitate, planta poate atinge intre 2 si 4 metri inaltime.

Cum se ingrijeste:

Pe timp de seceta trebuie asigurata umiditatea corespunzatoare. Anual, pentru inflorire bogata, se administreaza ingrasamant. O data la 1-3 ani se poate efectua o taiere pentru rarirea sau modelarea ramurilor.

 

 

Related posts

Cele mai simple soluții pentru curățenia de primăvară

Adina Meyers

Istoria in 192 de imagini

Adina Meyers

Curățenia de toamnă se face mai ușor ca niciodată!

Adina Meyers