Image default
LifeStyle

Iasomia de iarna, soarele din gradina ta

Peisajul gradinilor e mai degraba dezolant iarna, insa exista cateva plante care il pot inveseli. Preferata noastra este Jasminum nudiflorum, iasomia de iarna, o planta cataratoare cu flori delicate de un galben exuberant.

Orice gradina ar fi norocoasa sa contina acest arbust decorativ, rezistent la ger, care spre sfarsitul iernii ne bucura privirile cu o minunata inflorescenta in forma de stelute ce apar treptat.

Pentru o forma compacta este necesar sa i se taie ramurile imediat dupa inflorire, iar daca o lasati sa creasca va avea nevoie de un spalier pe care sa se catere.

Cum se planteaza:

Plantele din ghivece pot fi plantate in gradina in orice perioada a anului, mai putin dupa ce a dat gerul si pamantul e inghetat. Solul trebuie bine drenat, iar distanta minima de plantare este de 1 metru. La maturitate, planta poate atinge intre 2 si 4 metri inaltime.

Cum se ingrijeste:

Pe timp de seceta trebuie asigurata umiditatea corespunzatoare. Anual, pentru inflorire bogata, se administreaza ingrasamant. O data la 1-3 ani se poate efectua o taiere pentru rarirea sau modelarea ramurilor.

 

 

Articole similare

Recapata-ti silueta!

comunicat de presa

Ce-si doresc barbatii – Workshop pentru femei, sincer si fara ocolisuri

casamea.ro

Motoarele electrice din domeniul medical

casamea.ro

Lasă un comentariu

four × five =