Bucataria este, cel mai probabil, incaperea in care iti vei petrece o buna bucata din timp, mai ales daca esti genul de persoana careia ii place foarte mult sa gateasca. In cazul in care vrei sa iti reamenajezi bucataria sau sa o redecorezi, atunci e bine sa tii cont de anumite sfaturi, astfel incat sa ai siguranta ca din aceasta incapere vei face una in care sa te simti mereu bine.

Bucataria perfecta este incapatoare. Oare?

Inainte de a trece la treaba incearca sa raspunzi la intrebari precum: cat timp vei petrece in bucatarie zilnic, obisnuiesti aici sa iei masa alaturi de cei din familia ta, gatesti mult? In functie de raspunsurile pe care le vei da o sa stii mult mai bine pentru care stil sa optezi precum si cum sa iti organizezi ustensilele de aici.

Incepem prin a-ti spune ca in cazul in care bucatarie este una de dimensiuni mici sunt cateva trucuri la care poti apela pentru a o face sa para mai spatioasa. De obicei bucatariile mici tind sa para neprimitoate, iar acestea sunt de asemenea si mai putin practice, deoarece nu ai la dispozitie suficient de mult loc pentru a te putea desfasura in voie. Conteaza deci destul de mult ca mobilierul sa fie unul cat mai simplu, multifunctional si practic. Evita pentru modelele care sunt incarcate cu decoratiuni inutile, care nu te vor ajuta deloc, ci vor da doar o senzatie de sufocare. In plus, corpurile de mobilier e bine sa nu fie foarte inalte, ci mai degraba unele scunde.

Tot legat de mobilier, te sfatuim sa optezi, atunci cand se poate, pentru corpuri suspendate (in special daca vorbim de o bucatarie lunga si ingusta. Daca stim cum sa ne jucam cu lumina si daca stim cum sa alegem cele mai potrivite culori, atunci vom putea obtine impresia de bucatarie spatioase, lucru care va contribui semnificativ la confortul nostru. Noi iti recomandam sa lasi ferestrele cat mai libere, asadar evita sa folosesti aici jaluzele groase. Legat de culori, cel mai bine este sa optezi pentru nuantele deschise, ele aducandu-si mult contributia la oferirea senzatiei de spatiu larg si aerisit.

Tot pentru a profita la maxim de lumina recomandam sa optezi pentru electrocasnice care sa aiba suprafete metalizate, deoarece ele sunt cele mai potrivite pentru a reflecta lumina. De asemenea, putem castiga spatiu daca, acolo unde se poate, optam pentru incorporabile (de exemplu in cazul unui aragaz sau cuptor cu microunde). Sa nu uitam nici de celalelte ustensile din bucatarie pe care, daca nu le folosesti decat ocazional, cel mai bine este sa le depozitezi intr-un dulap sau debara, deoarece vor ocupa loc degeaba.

Daca nici in acest fel nu esti multumit de cum arata bucataria ta si de spatiul pe care ti-l pune la dispozitie, urmatorul lucru pe care il poti face (daca tu consideri ca este absolut necesar) il reprezinta modificarile de structura. Mai exact, darami total sau partial un perete sau desfiintezi debaraua, largind in acest fel incaperea. Daca esti inventiv poti obtine niste rezultate foarte interesante, care te vor face sa iti petreci cu maxima placere timpul in bucatarie. Ai insa in vedere faptul ca aici cel mai bine este sa apelezi la un specialist, deoarece el este cel mai in masura sa te ajute, fara a exista riscul sa iti distrugi locuinta.

Related posts

Schimbarea ușilor: 5 etape de urmat 

Adina Meyers

Cum aplicati tapetul fara sprijinul unui specialist

Adina Meyers

Uși rezistente la foc: de ce sunt o necesitate? 

Adina Meyers