Ingrediente:
1 kg ciuperci proaspete, mai maricele
ulei
sare
patrunjel
piper
lamaie
spanac tocat dupa preferinta
seminte de pin
putin praz
pesmet optional
Dificultate: simplu
Citeste si: De incercat la cina: vinete umplute pane
Mod de preparare:
Se aleg ciuperci albe si frumoase, se spala in apa cu putina lamaie, ca sa nu se inegreasca. Se aseaza ciupercile intr-o cratita si se pune in fiecare un praf de sare si o lingurita de ulei. Se acopera si se tin la foc pana se inmoaie. Separat se toaca marunt cotoarele si se inabuse cu putina sare, ulei, praz, spanac si seminte de pin. Cand s-au inmuiat bine si au scazut, se dau deoparte sa se racoreasca, se amesteca cu foi de patrunjel tocat marunt, piper, si se umplu ciupercile racorite. Optional in amestec se poate incorpora si putin pesmet. Se servesc caldute.
Material preluat de pe http://comunitate.desprecopii.com