Amenajari Interioare

Hammam in casa ta

Ne plangem mereu ca nu ne ajunge timpul pentru a face tot ce dorim sa facem. Avem 1000 de planuri mai clar sau mai vag definite. Planuri cu privire la proiectele pe care am vrea sa le incepem sau, intre noi fi spus, pe care am vrea sa le vedem ceva mai aporape de finalizare. Visam uneori la zile libere, in care sa uitam de tot si sa nu ne pese, cel putin o vreme, de toate presiunile de peste zi. Hai sa facem un exercitiu de imaginatie. Cum ar arata o zi perfecta? E usor sa te arati mereu nemultumit, dar poti spune concret cateva dintre lucrurile care ti-ar aduce bucurie, fie ea si temporara, de scurta durata?

Ce-ar fi sa incluzi intr-o astfel de zi o oaza de relaxare. Sa intri intr-un decor aparte care te plaseaza instantaneu intr-o alta lume. O incapere in care odata ce ai patruns sa te ajute sa uiti de toate. Pasesti pe o gresie cu modele intricate, pe arabescuri care te duc cu gandul la o atmosfera exotica.

Simplitatea amenajarii e contrabalansata de abundenta detaliilor decorative, plasate atent in cateva zone altfel destul de aerisite, in podea, in cateva segmente de perete sau in somptuozitatea corpurilor de iluminat.

Materialele par reci, dar mediul este placut incalzit. Simti caldura invadandu-te. Ai impresia ca ai ajuns intr-un spa cu iz oriental. Ai vrea sa te scufunzi in apa si sa ramai acolo ore in sir, golidu-ti mintea. Simti cum fiecare celula din corp se detensioneaza si ai rabdare sa stai sa vezi acest proces finalizat.

Confortul e accentuat de aromele pe care le simti in aer. Materialele pe care le vezi in jur imbina curajos o oarecare rigiditate bruta cu finetea acordata detaliilor. Vezi piatra, alama si forme orientale. Toate par atent manufacturate si, ca abundenta, reduse la esential. Cromatica, oricat de variata, pastreaza tonuri neutre.

Incarcat de cadura si de sugestia contrastelor puternice, cu energia epuizata de baia fierbinte si de monotonia ritmului lent al apei care se misca doar sub impulsul miscarilor tale molcome, incerci experienta unui dus rece. E brutal, dar necesar. Te ajuta sa te simti revigorat si proaspat. In continuare, pentru a-ti completa momentele de placere, cauti papucii si prosoapele moi care te acopera fara sa se faca resimtite ca element extern, artificial. Completeaza experienta prin textura si design. Totul pare natural, organic si echilibrat.

Asa ar putea arata in linii mari si cu simplificari enorme, incursiunea intr-un hammam. Hammamul sau baia turceasca cum e cunoscut de cei mai multi, impartaseste rolul pe care il au baile in general, de a ne ajuta cu igiena, dar, aceasta mizeaza in mod special pe relaxare. De altfel, e adesea recomandat ca o astfel de baie sa fie urmata, pentru a completa ideal experienta, de o sesiune de masaj.

Oricum, cu masaj sau fara, nu se poate sa nu ti se para seducatoare ideea de a te putea bucura de un hammam la tine acasa. Şi, chiar daca nu poti avea structura intreaga a baii turcesti, cu cele trei incaperi cu temperaturi diferite, cu siguranta poti integra elemente de design interior care sa te ajute sa te deconectezi, cateva momente pe zi, sugerandu-ti experienta cu un impact atat de pozitiv asupra psihicului tau.

 

Aceste idei au fost oferite de echipa Gavia Concept.

website: www.gaviaconcept.com

e-mail: hello@gaviaconcept.com

Tel: 0765431481

www.facebook.com/GaviaConcept

 

 

Related posts

Soluții pentru dotarea eficientă și profesională a hotelurilor

Adina Meyers

Vine Crăciunul! Adu magia Crăciunului în casa ta!

Adina Meyers

In spatele perdelei

Adina Meyers