Masa festiva de Craciun este un moment special care reuneste intreaga familie intr-o atmosfera calduroasa condimentata de povestile pline de farmec ale celor dragi. De aceea, amenajarea mesei este foarte importanta, iar fiecare detaliu conteaza. De multe ori, ne putem lasa purtati de imaginatie in alegerea decoratiunilor ideale, dar nu trebuie sa pierdem din vedere imaginea de ansamblu.

„Primul pas in ceea ce priveste decorarea caminului in spiritul sarbatorilor de iarna este stabilirea culorilor. Poti alege culorile traditionale precum rosu si verde sau poti opta pentru ceva mai indraznet precum alb, argintiu, auriu, verde, albastru sau mov. În tendinte anul acesta sunt decoratiunile in tonuri discrete de vanilie sau cupru, care imbina aspectul traditional cu cel elegant”, spune Elena Miron, home designer kika.

Simplitatea este secretul elegantei

Cand incepeti amenajarea mesei festive, alegeti o piesa centrala si derivati din aceasta tematica mesei. Aveti grija sa nu supraincarcati masa pentru a nu o transforma intr-un cadru obositor. Asadar, cand incepeti decorarea mesei de Craciun tineti minte regula de baza: nu exagerati. Simplitatea este secretul elegantei.

Daca optati pentru amenajarea mesei festive intr-un stil elegant si modern, decoratiunile argintii, asortate cu tacamurile, reprezinta alegerea ideala. Pentru a incalzi atmosfera, includeti lumanari decorative si accesorii rosii si aurii. De asemenea, puteti adauga decoratiuni de tipul DIY (do it yourself) precum conuri naturale de brad pe care le puteti aseza printre farfuriile si paharele invitatilor.

Luminitele sau ghirlandele colorate pot fi elemente decorative atat pentru bradul de Craciun, cat si pentru masa festiva, oferind un aspect original. Daca optati pentru aceast stil precis de amenajare a mesei, trebuie sa fiti foarte atenti sa nu supraincarcati masa, ci sa completati decorul existent.

Colectiile de anul acesta de la kika: vanilie, mar copt, scortisoara si cub de zahar propun o gama variata de accesorii in ton cu magia sarbatorilor petrecute alaturi de cei dragi. Descopera cele mai noi trenduri in materie de decoratiuni pentru un Craciun plin de stralucire.

 

 

 

 

 

Related posts

Cum să construiești rafturi de depozitare pentru garaj

Adina Meyers

Alege nisele in perete pentru a nu aglomera marginile cazii

Adina Meyers

9 idei pentru organizarea unei bucatarii functionale

Adina Meyers