Amenajari Exterioare Balcon si terasa

Cinci sfaturi ca să-ți amenajezi modern o baie mică

Mobilierul de baie a ajuns să fie extrem de important pentru că din ce în ce mai mulți oameni caută nu doar utilitatea practică a mobilei de baie, ci vor să-și creeze un spațiu plăcut, în care să se poată relaxa după o zi obositoare. Dar ce te faci atunci când nu ai așa de mulți metri utili la dispoziție? Pentru că nu mai e o noutate pentru nimeni faptul că majoritatea firmelor de construcții preferă să “taie” din spațiul alocat băii sau bucătăriei pentru a obține living-uri sau dormitoare mai spațioase. Însă cu puțină atenție și un mobilier de baie bine gândit, poți obține o baie modernă, în care să îți începi ziua în mod plăcut sau să uiți seara de stresul acumulat peste zi.

Cabină de duș în loc de tradiționala cadă de baie

Ca să îți creezi, de exemplu, spațiu pentru alte lucruri, poți lua în calcul o cabină de duș modernă, care oferă destule beneficii care îți pot aduce relaxare, în loc de o tradițională cadă de baie. Sunt foarte multe modele de astfel de cabine cu tentă minimalistă, dar care păstrează toate avantajele practice ale băii. Astfel, economisești spațiu care poate fi amenajat de exemplu pentru a-ți personaliza baia.

 

Oglinda, piesa centrală a băii

Dacă alegi o cabină de duș minimalistă, poți astfel să faci din oglindă piesa centrală a băii. Oglinda e foarte importantă pentru că este ce care îți dă senzația de baie aerisită așa că trebuie aleasă în funcție de acest aspect și de cât de bine reflectă mobila de baie. O oglindă mare de baie îți dă senzația de baie aerisită, spațioasă, chiar dacă tu ai la dispoziție doar câțiva metri utili.

 

Alege înțelept lumina din baie

Nu multă lume este atentă la corpurile din baie, însă acestea sunt foarte importante pentru că îți pot îmbunătăți semnificativ calitatea timpului petrecut în această cameră. Dacă alegi o lumină caldă, vei avea parte de o atmosferă relaxantă. Cu toate acestea, recomandat pentru mobilierul din baie este ca lumina să fie una rece, cel puțin corpul de iluminat de deasupra oglinzii, pentru ca reflecția să fie cât mai aproape de realitate. Este cunoscut faptul că lumina caldă nu este indicată de exemplu pentru machiaj, în cazul femeilor.

 

Ai grijă cum alegi gresia și faianța

Gresia și faianța din baie sunt de asemenea importante pentru că îți pot scoate în evidență mobilierul de baie sau îl pot acoperi. Indicat este și aici să subliniezi contrastul între mobila de baie și gresie și faianță, ca să dai senzația de spațiu. Astfel, dacă mobila de baie este de nuanță mai închisă, e bine să iei în calcul ca gresia și faianța să fie de culori deschise sau cel puțin în tonuri neutre, pentru ca mobilierul să iasă în evidență.

 

Nu încărca baia cu prea mult mobilier

Dacă ai o baie mică, e bine să te limitezi la a cumpăra prea mult mobilier. Nu vrei ca rezultatul final să fie un amalgam de mobilă și , prin urmare, să ai o baie strâmtă și închisă. Cabina de duș, dulapurile pentru accesoriile de baie, oglinda și cam atât. Dacă ții neapărat, alege corpuri de mobilier suspendate sau niște rafturi de colț în care poți depozita lucruri, fără să iei foarte mult din spațiu. În loc însă de încă o piesă de mobilier, poți alege o plantă. Poate o ferigă în spatele ușii, un ghiveci pus cum trebuie sau chiar un panou cu mușchi așezat bine. Plantele îți pot aduce senzații inedite și deosebite și, mai ales, pot aduce o alură personală unui spațiu destul de banal pentru majoritatea oamenilor.

Related posts

Sisteme de umbrire

Adina Meyers

Cum să te bucuri de terasa casei și pe timpul iernii. 5 soluții la care nu te-ai gândit până acum

Adina Meyers

Cum poti amenaja o sala de fitness acasa

Adina Meyers