Home Legislatie Proiecte si randari

Certificarea pentru realizarea clădirilor cu un consum minim de energie

Certificarea pentru realizarea clădirilor cu un consum minim de energie este necesară chiar și pentru meșteri. Vorbim despre formarea profesională pentru executanți de case și clădiri pasive. Respectiv de case și clădiri cu consum de energie apropiat de zero.

Spre exemplu, atunci când alegem un arhitect și un inginer cu care lucram proiectul și randările pentru casă, trebuie să alegem și o echipă de execuție. Aceasta este de regulă formată din meșteri și muncitori. Aceștia sunt în special zidari, dulgheri, instalatori, izolatori, electricieni, tamplari.

Nu este de ajuns ca proiectanții casei tale să fie certificați și să aibe experientă. Chiar și echipa de execuție are nevoie de calificări și certificări. Mai ales că această echipă este cea care efectiv îți va construi casa.

Certificarea pentru realizarea clădirilor cu un consum minim de energie

Vorbim despre formare profesională pentru executanți de case pasive și clădiri pasive și/ sau clădiri cu consum de energie apropiat de zero.

Pe lângă clădiri noi, putem vorbi și de situații de reabilitare pentru case cu consum de energie apropiat de zero. Însă, în practică este destul de dificil să renovezi o casă pentru a avea un consum de energie apropiat de zero. Reabilitarea termică a clădirilor existente este posibilă dar face subiectul altei discuții.

Termenul specific pentru case pasive și pentru clădiri cu consum de energie apropiat de zero este nZEB.

 

 

Articole similare

Tipuri de seminee si focarele potrivite pentru ele. Cum il alegi pe cel potrivit nevoilor tale?

Adina Meyers

Tot ce trebuie să știi despre florile de sânziene și efectele lor terapeutice

Adina Meyers

Rețetă: Pappardelle picante cu peşte şi măsline. Rapid și sănătos

Adina Meyers