LifeStyle

Cele mai scumpe rase de pisici

Au prețuri care ajung și la 100.000 de dolari, denumiri și înfățișări exotice. Haide să vedem împreună câteva dintre cele mai scumpe rase de pisici de pe glob și să aflăm cum au apărut.

Norvegiana de pădure

Preț: poate ajunge la 3000 de dolari

Această rasă a apărut acum mai bine de 2000 de ani în nordul Europei. Este un vânător excelent, iar blana mare și deasă o ajută să îndure și cele mai năprasnice zăpezi și geruri. 

Himalayan cat

Preț: poate ajunge la 1300 de dolari

Mulți o confundă cu rasa persană, dar aceasta are unele semne distinctive: ochii albaștri, pete colorate specifice pe picioare, urechi și coadă și o față închisă la culoare. Rasa a apărut în anii ’50, în America și are un temperament cald și prietenos.

Scottish fold

Preț: poate ajunge la 1500 de dolari

Urechile mici, care îi atârnă, sunt cele care o caracterizează și o fac și mai simpatică. Aceste urechi sunt rezultatul unei mutații genetice. Rasa este una foarte inteligentă și se înțelege perfect cu toți membrii familiei.

Sfixul de Petersburg

Preț: poate ajunge la 1200 de dolari

O poți întâlni și sub numele de Peterbald, în varianta cu păr sau fără păr. Este o rasă relativ nouă, fiind concepută în anul 1994, în Rusia. Sfixul de Petersburg este un animal elegant, cald, cu un corp destul de firav, caracterizat de urechile foarte mari. 

Maine Coon

Preț: poate ajunge la 1500 de dolari

Maine Coon este una dintre cele mai mari rase de pisici domesticite. Provine din America de Nord (prima ei mențiune datează din 1861) și este pisica oficială a statului Maine, de unde și numele. Deși mare și cu abilități de vânător excelente, aceasta este foarte sociabilă și jucăușă în prezența omului. Corpul este robust, acoperit de multă blană mătăsoasă. Culorile variază de la gri, la tonuri diverse de maro.

LaPerm

Preț: poate ajunge la 2000 de dolari

Are o apariție surprinzătoare: părul mare și cârlionțat pare că tocmai a trecut printr-un permanent (de aici și numele). Rasa a apărut în anii ’80, când pisica cuplului Linda și Richard Koehl din Dallas a dat naștere unui pui cârlionțat. De atunci, aceștia au început un program de împerechere și înmulțire.

Ashera

Preț: poate ajunge la 100.000 de dolari

Este probabil cea mai exotică rasă de pisică la ora actuală, rezultată din împerecherea unei pisici domestice cu un serval african și cu o pisică leopard asiatică. 

Savannah

Preț: poate ajunge la 22.000 de dolari

Din împerecherea servalului african cu o pisică domestică a ieșit rasa Savannah. La maturitate poate cântări și 15 kg și este recunoscută pentru temperamentul cald și curiozitate.

Foto: Pinterest

Related posts

Combinele frigorifice TwinTech®FrostFree de la Electrolux duc prospetimea alimentelor la un nou nivel

Adina Meyers

Top 10 destinatii de calatorie pentru tineri

Adina Meyers

LaDORNA, cel mai nou partener 5 to go

Adina Meyers