Home

DIY: 8 decorațiuni pentru pereți

Decorațiunile pentru pereți aduc acel plus de personalitate casei tale. Acestea pot fi amplasate în orice cameră, în funcție de gusturile tale, dar și de restul ambientului. Unele decorațiuni pentru pereți au doar un rol estetic, iar unele pot fi și practice. Mai jos ai câteva idei explicate pas cu pas astfel încât să le poți realiza și tu cu ușurință acasă.

Mini cuier pentru bijuterii

Butonii pentru mobilă foarte colorați și cu diferite modele sunt unele dintre cele mai populare accesorii pentru case. Dincolo de utilizarea lor pentru sertare, poți realiza cu ajutorul lor și un mini cuier pentru bijuterii dacă îi atașezi unei bucăți de lemn lung de aproximativ 30 cm. Poziționat pe un perete, acest mini curier devine o decorațiune în sine.

Suport pentru plicuri sau ziare

Un oblon vechi din lemn a fost fixat pe acest perete, iar acum servește pe post de suport pentru nimicurile care stau de obicei pe măsuța de pe hol. Iese frumos în evidență pentru că a fost ales în contrast cu peretele ocru.

Rame și litere

Acest perete albastru a fost personalizat cu o serie de obiecte (rame vechi, litere volumetrice), astfel că acum amenajarea a căpatat o nouă dimensiune. Este un punct de interes al camerei a cărui realizare nu a costat foarte mult: practic este o colecție de rame vechi și amintiri puse pe perete.

 

Rame diferite

Este un alt exemplu foarte bun de perete ca centru de interes al camerei. După cum vezi și în imaginea acesta și în cea de mai sus, chiar dacă este vorba de rame vechi, punctul comun îl reprezintă potrivirea cromatică cu restul de culori din cameră. 

Vaze inedite

Această ideee este ideală în bucătărie și este simplu de realizat. Ai nevoie de două bucăți de lemn, pe care vei fixa de gât câte două sticle colorate, pe care mai apoi le poți folosi pe post de vaze pentru flori naturale sau chiar uscate. 

 

Peretele cu dungi

Peretele principal de pe hol poate fi personalizat cu ajutorul unui tapet cu dungi, câteva rame și oglinzi colorate. Aici s-a mizat pe mai multe culori care fac din acest spațiu unul viu.

Amintirile din vacanțe

Fotografiile preferate din vacanțe pot sta la vedere și în alt mod decât clasicele rame. Realizează un suport precum cel din imagine unde poți agața foarte ușor fotografiile preferate. Ai nevoie de două bețe fixate vertical pe perete și legate între ele cu sfoară. Folosește cârlige pentru a agăța fotografiile și schimbă-le cât de des.

Rozete din ipsos

Aceste decorațiuni se găsesc în magazinele de bricolaje. Le poți cumpăra albe și apoi să le colorezi în funcție de restul amenajării din camera în care le vei amplasa. Alese în modele și mărimi diferite, acestea îți vor personaliza camera.

Foto: Pinterest

Related posts

Idei pentru depozitarea sticlelor de vin in bucataria ta

Adina Meyers

Noua lume a muncii: schimbări majore în lumea post-Covid-19

Adina Meyers

Cum îți protejezi telefonul mobil în perioada de vară? Sfaturi utile

Adina Meyers