LifeStyle

Cele mai inspirate cadouri pe care i le poți oferi unui copil

Jucării neinspirate sau haine cu două numere prea mari sau prea mici. Mulți ne-am trezit cel puțin o dată în situația asta, atunci când am ales cadouri pentru copiii unor rude sau prieteni. Misiunea găsirii cadoului perfect pentru cel mic pare la început foarte simplă, dar, în scurt timp, îți dai seama că nu este deloc așa.

 

Prin urmare, atunci când vrei să găsești un cadou potrivit pentru copii ar fi bine să discuți mai întâi cu părintele, ca să te asiguri că faci o alegere inspirată. Desigur, asta nu înseamnă să întrebi direct ce cadou să cumperi, ci să propui câteva idei, pe care ți le prezentăm în continuare.

O experiență inedită

Puțini se gândesc să le ofere copiilor drept cadou o experiență, nu un obiect. Micuțul se va bucura cu siguranță mai mult de o surpriză de acest fel decât de o banală jucărie, pe care o va uita peste doar câteva zile într-un colț al camerei, lângă alte zeci de jucării similare.

 

În funcție de pasiunile și personalitatea copilului, îi poți oferi cadou următoarele experiențe de neuitat:

 

  • O vânătoare de comori organizată la un muzeu
  • O aventură cu prietenii la un escape room
  • O vizită la un planetariu sau la un muzeu interactiv, unde poate face diferite experimente interesante (dacă este pasionat de știință)
  • O vizită la o fermă de animale, unde să le poate observa în mediul lor natural
  • Un voucher pentru câteva ore de joacă într-un parc de aventură, cu tiroliană, pistă de karting și trasee de escaladă.

Cărți

Dacă vrei să-i cumperi copilului o carte, nu trebuie să alegi doar în funcție de vârsta lui. Află mai întâi ce preferințe are, ce stil de povestiri preferă, pentru că nu toate fetițele vor să citească despre prințese. Mergi într-o librărie bună, unde găsești cele mai bune cărți de beletristică și caută cartea potrivită fără să te grăbești, analizând cu atenție oferta.

 

Poate că micuțul are deja un autor preferat, iar atunci misiunea ta va fi mai simplă. De cele mai multe ori, copiii preferă să citească în timpul liber cărți care nu sunt în programa școlară, dar care îi atrag prin stilul accesibil, prietenos de scriere și prin tematica modernă, adaptată lumii în care trăim. Cărțile de aventură, spre exemplu, sunt de obicei o alegere potrivită pentru adolescenți și pentru copiii mai mari.

Do It Yourself

Mulți copii adoră să creeze singuri diferite obiecte sau jucării, pentru că asta le stimulează imaginația și le pune în valoare personalitatea. În funcție de vârsta, preferințele și priceperea copilui, îi poți cumpăra diferite cadouri pe care va trebui să și le creeze singur:

 

  • Bijuterii pe care le poate face din mărgeluțe frumos colorate înșirate pe ață
  • Boluri, căni, ceșcuțe sau diferite alte obiecte pe care le poate picta sau decora cu stickere
  • Jocuri de tip LEGO – ca să construiască roboți, mașinuțe sau chiar orașe în miniatură.

 

Prin urmare, poți alege multe cadouri cu adevărat deosebite, care să fie o surpriză cu adevărat plăcută pentru cel mic. Important este ca el să vadă că te-au interesat preocupările lui și ai ales ceva potrivit, nu un cadou oarecare, pe ultima sută de metri, în drum spre locul de petrecere.

Related posts

Tefal are grija de sanatatea consumatorilor si de mediul inconjurator

Adina Meyers

Sfaturi utile pentru atunci când alegi un kit de supraveghere video

Adina Meyers

Doi studenti romani s-au calificat in prima etapa a competitiei internationale Electrolux Design Lab 2015

Adina Meyers