Solutii Constructive

Cât de important este procesul de dedurizare al apei și cum poate fi realizat acesta?

Este bine știut faptul că, în orice gospodărie, apa este consumată în catităţi destul de mari. Și când spunem asta, ne referim atât la cea pe care o bem, cât și la cea utilizată pentru diverse activități din gospodărie.

De foarte multe ori nu ținem cont de calitatea acesteia. Neavând la dispoziție toate informațiile necesare în acest sens, riscăm sănătatea noastră și a întregii familii.

Datorită tehnologiei avansate, acum avem posibilitatea de a controla calitatea apei pe care o consumăm. Întregul proces poartă denumirea de dedurizare a apei și este o tehnică tot mai folosită peste tot în lume.

Ce influențe poate avea apa dură asupra organismului?

În primul rând, trebuie precizat că ne putem da seama imediat dacă apa pe care obișnuim să o consumăm este dură. Aceasta are un gust neplăcut, oarecum aspru și, orice cantitate am consuma, setea nu ni se potolește și simțim mereu nevoia de a o tot consuma.

Există chiar și un test pe care îl putem face pentru a determina dacă apa este dură. Avem nevoie de un pahar de sticlă pe care să îl spălăm cu apă de la chiuvetă și apoi îl lăsăm să se usuce în mod natural pe un prosop. După ce s-a uscat, ținem paharul în lumină pentru a vedea dacă pe el se regăsesc pete de un alb murdar. Acestea sunt, de fapt, depunerile de săruri minerale pe care apa dură le conține.

Apa dură ce ajunge în organism poate determina și unele afecțiuni.

Printre cele mai des întâlnite se numără formarea de nisip și de pietre la rinichi.

De asemenea, apă dură are și o influență negativă asupra sănătății dinților. Atacă smalțul și cei ce o consumă sunt predispuși la apariția tartrului și a cariilor.

Printre efectele secundare ale utilizării unei ape dure mai menționăm și faptul că aceasta aspreşte pielea, o usucă, iar părul nu mai este la fel de elastic și strălucitor, căpătând un aspect neîngrijit și tern.

Dedurizatorul de apă – soluția pentru a obține o apă de calitate, curată și fără impurități

În ziua de azi, cu toții căutăm să ne îmbunătățim condițiile de trai. Și putem începe foarte ușor de la calitatea apei pe care o consumăm. Pe piață și-au făcut apariția diverse modele de dedurizatoare apa, atât de utile în orice gospodărie.

Dedurizatorul de apă este, de fapt, un echipament ce are rolul de a reține calcarul din apă, instant. Acesta este alcătuit din 3 elemente: vasul din fibră de sticlă cu rășină cationică, vana de control și vasul de sare.

Sunt câteva aspecte de care fiecare utilizator trebuie să țină cont. În primul rând, pentru o funcționare optimă, un dedurizator apa are nevoie de apă cu presiune, de curent electric și de tablete de sare.

 

Aspecte importante în alegerea dedurizatorului potrivit

În momentul în care decidem să achiziționăm un dedurizator, ar trebui să ținem cont de câteva aspecte de bază precum:

  • Meniul să fie unul ușor de utilizat;
  • Să aibă capacitatea de a reține corect calcarul din apă;
  • Un sistem compact și să aibă o durată mare de viață;
  • Consum mic de apă și sare la regenerare și să optimizeze consumul lor;
  • Achiziția să fie făcută de la un magazin de încredere pentru a beneficia de asistență în montarea acestuia și de instrucțiuni corecte. Tot aici putem menționa și faptul că garanția oferită este extrem de importantă.
  • Contează să optăm pentru un dedurizator care să se plieze exact pe nevoile noastre. Dacă acesta are un volum prea mic, nu va funcționa. În schimb, dacă optăm pentru un volum prea mare, acesta va aduce cu sine costuri ce nu își au rostul.

Keman, printre cei mai mari producători

Unul dintre cei mai mari producători de dedurizatoare pentru apă din România este Keman. Regăsim în oferta acestui magazin modele diverse. În funcție de bugetul disponibil, în funcție de numărul de persoane care consumă apă în respectiva gospodărie și în funcție de volumul vasului.

În cazul în care nu suntem hotărâți care dedurizator se potrivește mai bine nevoilor noastre există o soluție. Să cerem consultanță echipei din cadrul magazinului Keman. Aceasta ne va oferi soluții personalizate.

Mai multe informații în legătură cu dedurizatoarele de apă disponibile în cadrul magazinului menționat anterior cei interesați regăsesc accesând site-ul oficial keman.ro.

Related posts

Un altfel de izolare termica a locuintei

Adina Meyers

Produs inovator pentru termoizolare, dezvoltat special pentru conditiile climatice din Romania

Adina Meyers

Afla ce este un termosemineu si daca este o alegere potrivita pentru locuinta ta?

Adina Meyers