Oricine sta la casa stie ca tot timpul se gaseste ceva de reparat, amenajat sau planificat cand vine vorba de caminul sau. Prin urmare, daca locuiesti la casa si instalarea iernii ti-a aratat deja ca in interiorul imobilului tau nu este atat de cald pe cat ti-ai dori, chiar daca centrala termica functioneaza perfect, inseamna ca ai o problema. Fie casa nu este izolata, fie este izolata partial sau incorect. In acest context, cel mai bine ar fi sa iti faci un plan, astfel incat sa iti poti termoizola corespunzator locuinta, si cat mai repede. Pe piata exista o multime de materiale folosite la termoizolarea locuintelor, insa cele mai cunoscute sunt polistirenul si vata minerala. In caz ca nu stii deja, vata minerala este de doua tipuri: bazaltica si de sticla.

Specialistii in domeniul constructiilor sunt de parere ca este foarte bine daca alegem sa ne termoizolam casele si cu vata bazaltica, si cu vata de sticla.

Alegerea termoizolarii cu vata de sticla sau bazaltica depinde de spatiul in care vrei sa termoizolezi, dar ambele categorii de vata minerala prezinta si multe caracteristici identice, precum rezistenta crescuta la apa si la foc.

Expertii in constructii recomanda utilizarea vatei bazaltice la pardoseli, terase si spatii tehnice, si in termosistem (izolarea fatadei), in vreme ce vata de sticla poate fi folosita la peretii despartitori si mansarde.

Componentele unui termosistem

Un termosistem include, pe langa vata bazaltica si vata de sticla, si alte componente, la fel de importante, asa ca, inainte sa iti izolezi casa, ar fi indicat sa te asiguri ca acorzi atentie tuturor elementelor. Respectivele elemente sunt: adezivii, diblurile, plasa de armare, profilele, coltarele si tencuielile decorative.

Adezivii lipesc placile de vata minerala de tencuiala si, de asemenea, se aplica peste plasa de armare, astfel incat aceasta sa fie inglobata in termosistem. In schimb, diblurile cu cui metalic fixeaza placile de vata minerala pe suprafata de montare. Totodata, profilele si coltarele se aplica in diverse zone ale cladirii. Ele au rol estetic (permit obtinerea unor muchii drepte) si functional (impiedica apa sa se prelinga si sa se infiltreze in locuinta). Asemenea profielor si coltarelor, si tencuialile decorative au doua roluri: estetic si functional. Tencuielile decorative fac termosistemul sa arate bine si il protejeaza, printre altele, de apa si radiatii ultraviolete.

Related posts

Echilibrul perfect intre prea cald si prea rece

Adina Meyers

Usa de intrare din PVC, cartea de vizita a unei case moderne si elegante

Adina Meyers

DIY: 5 idei de suporturi pentru laptop

Adina Meyers