LifeStyle

Cele mai bune retete de cocktail in lupta impotriva caniculei

Fara discutie, consumul de alcool dauneaza grav sanatatii, mai ales in aceasta perioada caniculara. Medicii recomanda evitarea alcoolului in zilele in care temperaturile sunt mai mari decat in mod normal.

Asa ca cea mai buna varianta o reprezinta cocktailurile pe baza de fructe: racoroase, cu un gust excelent, dar si foarte sanatoase. Iar cine nu rezista "doar la fructe" poate incerca si un cocktail slab alcoolizat. Insa atentie, doar unul, pentru ca riscati sa fiti prea vesel pe timp de canicula.

Iata doua exemple de bauturi, numai bune pe timp de arsita:

1. Granita de lamaie

Aveti nevoie de patru lamai, un litru de apa, patru linguri de zahar brun si cateva frunze de menta. Acest coktail dureaza putin mai mult pana se prepara cum trebuie, asa ca va recomandam sa luati o gura de apa inainte, ca sa nu rabdati de sete pana este gata.

Se rade marunt coaja lamailor pe o razatoare, iar pulpa de fruct se da prin blender. Amestecati bine apa cu zaharul, apoi cu pulpa de lamaie si coaja rasa si aruncati tot ce-a iesit acolo la congelator, timp de 4-5 ore.

Cand nu mai rezistati de pofta si de cald scoateti amestecul inghetat, il spargeti, iar bucatile rezultate le puneti in blenderul cu lama de otel si le pisati marunt. Tot acest amestec il puneti in patru pahare fara picior si ornati, dupa inspiratie, cu frunzele de menta tinute la frigider.

2. Mojito clasic

Aceasta bautura isi are originile undeva prin Cuba si a devenit foarte populara la sfarsitul anilor 80. Contine cinci ingrediente de baza, iar reteta originala este printre putinele care nu s-au schimbat de-a lungul timpului. Asa ca cine vrea sa stie cum se simteau revolutionarii cubanezi trebuie sa pregateasca urmatoarele: 50 ml. de rom alb, 10-11 frunze de menta, o lingurita de zahar brun, o jumatate de lamaie verde (lime) si apa minerala rece.

Cand sunteti pregatiti, zdrobiti in pahar cateva frunze de menta (dar fara sa le rupeti, ci doar cat sa aiba aroma), se toarna sucul de lime si se amesteca, dupa care se adauga siropul de zahar, romul si gheata pisata. Se completeaza cu sifon sau apa minerala si se serveste cu frunze de menta.

Material preluat de pe http://stirileprotv.ro

Related posts

„Produc. Savurez. Mănânc”, eveniment gastronomic. Picnic printre baloți, la Sibiu

Adina Meyers

Elis Pavaje: Afaceri in crestere in 2011

Adina Meyers

Intre ochi si infinit

Adina Meyers