Text: Mariela Vanu

Aflata in Snagov, pe malul lacului, si inconjurata de o gradina de vis, casa amenajata de Anda Roman este o veritabila rapsodie in alb. Proprietarii, rafinati colectionari de obiecte cu staif, au adus in casa de vacanta si cateva piese reinterpretate, precum vechiul scaun de barbier din unul dintre dormitoare.

Artista Anda Roman se simte mai bine ca oricand in acest proiect de amenajare, poate si pentru ca a folosit albul ca partener de dialog, cu dinamica, vibratie, putere de sugestie si forta de expresie.

„Albul este foarte luminos si face spatiile mici sa fie percepute ca fiind mai largi. Un interior alb este foarte ofertant, e ca o foaie de hartie pe care se deseneaza obiectele de mobilier. Daca podeaua, peretii si tavanul sunt albe, atunci delimitarile dintre ele se citesc mai greu si ai senzatia ca te afli intr-un spatiu cuprinzator, usor, in care obiectele aproape plutesc”, spune Anda Roman.

Proprietarii au achizitionat casa in forma actuala si nu au intervenit la nivel de compartimentari. S-au refacut complet baile, iar podelele si peretii s-au vopsit in alb mat.

De altfel, in desfasurarea conceptului de amenajare, s-a mers mult pe folosirea luminii naturale, albul preluand si amplificand forta oricarei surse de iluminat. Fiind o casa de vacanta, relaxarea este cuvantul de ordine. Aerul boem, sic, de chalet, este subliniat de semineul din living imbracat in caramida, de folosirea in scenografie a materialelor naturale, a elementelor de decor intr-un mix cultural, a unor obiecte carora li s-a schimbat utilitatea initiala. 

Cititi articolul integral in Revista Caminul!

Related posts

Zilele bune si noptile linistite sunt in centrul atentiei in Catalogul IKEA 2015

Adina Meyers

Casă în nordul Bucureştiului dezvoltată pe verticală

Adina Meyers

Cum sa folosesti iluminarea artificiala in locuinta ta

Adina Meyers