Text: Mariela Vanu

Aflata in Snagov, pe malul lacului, si inconjurata de o gradina de vis, casa amenajata de Anda Roman este o veritabila rapsodie in alb. Proprietarii, rafinati colectionari de obiecte cu staif, au adus in casa de vacanta si cateva piese reinterpretate, precum vechiul scaun de barbier din unul dintre dormitoare.

Artista Anda Roman se simte mai bine ca oricand in acest proiect de amenajare, poate si pentru ca a folosit albul ca partener de dialog, cu dinamica, vibratie, putere de sugestie si forta de expresie.

„Albul este foarte luminos si face spatiile mici sa fie percepute ca fiind mai largi. Un interior alb este foarte ofertant, e ca o foaie de hartie pe care se deseneaza obiectele de mobilier. Daca podeaua, peretii si tavanul sunt albe, atunci delimitarile dintre ele se citesc mai greu si ai senzatia ca te afli intr-un spatiu cuprinzator, usor, in care obiectele aproape plutesc”, spune Anda Roman.

Proprietarii au achizitionat casa in forma actuala si nu au intervenit la nivel de compartimentari. S-au refacut complet baile, iar podelele si peretii s-au vopsit in alb mat.

De altfel, in desfasurarea conceptului de amenajare, s-a mers mult pe folosirea luminii naturale, albul preluand si amplificand forta oricarei surse de iluminat. Fiind o casa de vacanta, relaxarea este cuvantul de ordine. Aerul boem, sic, de chalet, este subliniat de semineul din living imbracat in caramida, de folosirea in scenografie a materialelor naturale, a elementelor de decor intr-un mix cultural, a unor obiecte carora li s-a schimbat utilitatea initiala. 

Cititi articolul integral in Revista Caminul!

Related posts

5 aparate care nu ar trebui sa lipseasca din bucataria ta

Adina Meyers

Cauti un geam de termopan? Iata care sunt aspectele pe care sa le ai in vedere

Adina Meyers

Cum să organizezi o baie pentru mai mult spațiu?

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe