LifeStyle

Cel mai ușor de manevrat tractoraș de tuns iarbă din Austria “tunde” gazon românesc

Modelul de tractoraș de tuns iarba din seria R4 este considerat de specialiștii care l-au conceput ca fiind cel mai ușor de manevrat tractoraș de tuns iarba produs de VIKING. Practic, oricine poate manevra acest utilaj după ce i se face un scurt training tehnic înainte.

Inginerii austrieci de la VIKING au gândit acest model special pentru terenuri înguste, de până la 4000 de metri pătrați, lățimea de tundere a ierbii fiind de 80 cm. Acest model extrem de agil a intrat pe piața din România și poate fi achiziționat de la dealerii STIHL din toată țara.

VIKING este o companie austriacă, parte a grupului german STIHL din 1981, dedicată în exclusivitate producției de utilaje pentru grădinărit și peisagistică.

Tractorașul R4 este dotat cu un motor puternic pentru muncile la care este supus, de 8,8 CP.  În plus, pe R4 a fost implementat un sistem inovator de comandă pentru deplasare care permite schimbarea direcţiei înainte-înapoi printr-o singură pedală, pentru ca și cosirea în treapta de viteză de mers înapoi să fie o activitate confortabilă. Coșul de colectare a ierbii are o capacitate de 250 de litri și se poate goli prin simpla tragere a unei manete, fără ca utilizatorul să se dea jos din scaun. Prețul recomandat pentru piața din România este de 12500 RON + TVA.

Ca o recunoaștere a capacităților tehnice ale tractorașelor de tuns iarba VIKING, unul dintre acestea a fost supus anul trecut unui test de anduranță extrem. Inginerii austrieci i-au aplicat un tunning și au reușit să construiască cel mai rapid tractoraș de tuns iarba din lume. Cu ajutorul modificărilor, tractorașul a ajuns să aibă în dotare nu mai puțin de 408 CP, demni de o cursă de formula 1. De altfel mica “bestie” de tuns iarba a atins pe un circuit din Norvegia 215 km/h.

Încă o dovadă a inventivității inginerilor de la VIKING este și realizarea unui concept de robot de tuns iarbă. Concret, ca o alternativă la tractorașul de îngrijire a suprafețelor de gazon de până la 4000 de metri pătrați, a fost produs robotul de tuns iarbă iMow, denumit și MI 422. Utilajul este destinat celor care nu vor să mai aibă nicio bătaie de cap cu tunderea gazonului, roboțelul iMow ocupându-se singur și neasistat de această muncă. iMow se află și pe piața din România putând fi achiziționat la un preț care începe de la 4300 RON + TVA.

Fabrica VIKING este situată în  Langkampfen, Tirol, având 373 de angajați. Compania a atins în 2015 o cifră de afaceri de aproximativ 194 milioane de euro, în creștere cu aproximativ 8%, față de 2014, fiind prezentă cu produsele sale în 160 de țări. 

Related posts

Maison & Objet 2015 sau primavara pariziana

Adina Meyers

Promotie Elis Pavaje: 25% reducere la modelele Fantasia si Cortina p4.

Adina Meyers

Cum să scăpăm de pesticidele de pe fructe şi legume, simplu, acasă

Adina Meyers