Home LifeStyle

Cum să scăpăm de pesticidele de pe fructe şi legume, simplu, acasă

Nitraţii, azotaţii, fosfaţii sunt hrană pentru plante şi otravă pentru organismul uman. Substanţele chimice cu care sunt stropite legumele din comerț sunt menite să le potenţeze acestora creşterea, însă reprezintă un adevărat pericol pentru consumatori.

În mod surprinzător, nu microbii de pe fructe şi legume reprezintă marea problemă, ci pesticidele şi chimicalele cu care au fost stropite pentru a creşte mari şi să ţină dăunătorii deoparte.

Soluțiile prin care putem elimina pesticidele și erbicidele de pe fructe și legume sunt la îndemâna oricui, reprezentând ingrediente pe care aprope oricine le are în bucătărie: oţet şi bicarbonat de sodiu.

Vă propunem trei metode prin care putem elimina pesticidele cu care pot fi stropite fructele şi legumele pe care le cumpărăm din comerţ.

1.Prima, acceptată la nivel mondial de specialişti este să spălaţi fructele şi legumele cu un amestec de oţet şi apă. O parte oţet la patru de apă. Lăsăm fructele în lichidul acesta câteva minute.

2. Punem bicarbonat de sodiu și suc de lămâie în apă. Lăsăm amestecul să acţioneze 5 minute asupra fructelor şi legumelor.

3. Ultima soluţie, este mai radicală şi mai controversată: de a îndepărta, pur şi simplu, coaja, chiar dacă aceasta conţine cei mai mulţi nutrienţi ori pentru a fierbe mult fructele şi legumele.

Related posts

EGO – ” Selectia lui Karl Lagerfeld exclusiv pentru Rosenthal”

Adina Meyers

A single family home

Adina Meyers

Arhitecture’s Night IN- Noaptea Papioanelor @ Atelier 507

Adina Meyers