LifeStyle

Trei accesorii esențiale pentru un stil de viață sănătos

Orice familie are în casă un cântar, la care apelează în special vara, când dorința de a fi supli crește direct proporțional cu gradele Celsius. Deși util, acesta nu e totuși suficient pentru evaluarea stării de sănătate și preîntâmpinarea instalării unor afecțiuni. Pentru cei care își doresc să slăbească inteligent, să-și ocrotească și să-și mențină sănătatea, evaluarea compoziției corporale, monitorizarea activității fizice și măsurarea regulată a tensiunii arteriale sunt metode mult mai relevante, iar când sunt utilizate împreună dau cele mai bune rezultate.

Brandul Omron, lider mondial în producţia şi comercializarea aparaturii medicale de uz personal şi profesional, reprezentat în România prin compania Medco, pune la dispoziția celor interesați o serie de aparate de măsurat compoziția corporală, pedometre și tensiometre cu ajutorul cărora aceștia pot ține evidența schimbărilor ce apar la nivelul organismului, fiind astfel motivați pentru a duce un stil de viață activ și responsabil. 

Evaluarea compoziției corporale

Înainte de a opta pentru o dietă, e important să cunoaștem compoziția corporală, pentru a fi siguri că planul de nutriție adoptat este în acord cu necesitățile organismului. Cu ajutorul aparatelor Omron se pot determina următorii parametri: greutatea, procentul de ţesut adipos, indicele Masei Corporale (IMC), procentul de ţesut muscular scheletic, nivelului de ţesut adipos visceral (grăsimea din jurul organelor) și rata metabolismului bazal.

Aparatele Omron pentru măsurarea compoziției corporale folosesc tehnologie BIA (impedanță bioelectrică), bazată pe patru până la opt senzori, ce asigură o mare precizie de determinare. Bioimpedanța reprezintă rezistența opusă curentului electric de către țesutul non-gras (conductor) și țesutul gras (rezistent la trecerea microcurentului). Diferența de densitate dintre acestea permite o estimare fiabilă a adipozității totale.

Monitorizarea activității fizice

Cel mai adesea, când vine vorba despre mișcare, majoritatea oamenilor duc lipsă de motivație. Un aparat care monitorizează activitatea și înregistrează progresul rezolvă această problemă. Pedometrele Omron utilizează un nou senzor accelerometric 3D, înregistrând cu acurateţe, indiferent de poziţia în care este ţinut, numărul de paşi efectuaţi, distanţa parcursă şi caloriile arse pe timpul zilei. Pedometrul este inclus pe lista aparatelor medicale Omron, compatibile cu transferul automat al datelor înregistrate pe Bi-LINK, platformă online de management al stării de sănătate. Se asigură astfel posibilitatea urmăririi facile a progresului înregistrat de-a lungul timpului.

Măsurarea tensiunii arteriale

Tensiometrul oferă un feedback esențial despre starea de sănătate, ajutând persoanele predispuse la hipertensiune să ia la timp măsuri de prevenție. Tensiometrele digitale Omron sunt optimizate pentru utilizarea facilă și obținerea unor rezultate corecte în confortul casei. Toate tensiometrele Omron beneficiază de tehnologia Intellisense, ce asigură o măsurare corectă, rapidă și confortabilă a presiunii arteriale.

Aparatele medicale Omron sunt disponibile în farmacii, magazine de tehnică medicală, precum și în cele online, la prețuri avantajoase.

Related posts

Tefal Infiny Press Revolution dezlantuie o explozie de arome contopite intr-un pahar de soare de iarna!

Adina Meyers

Joi se deschide Baby Boom Show la Romexpo!

Adina Meyers

O masina care se potriveste perfect unei case moderne

Adina Meyers