Avantajele izolării locuințelor sunt deja binecunoscute. Pe piață există multe soluții disparate, însă noi am simțit nevoia unui termosistem complet care să ofere toate avantajele la un loc, și l-am găsit în sistemul ETICS, de la Isover.

ETICS înseamnă „External Thermal Insulation Composite Systems” și este alegerea perfectă atunci când se solicită un singur sistem care să ofere izolație termică și fonică performante, izolație la foc, o calitate sporită a aerului interior și durabilitate în timp.

Isover a creat două produse destinate aplicației ETICS: Isover NF 333 (cu fibre verticale) și Isover Profi Fassade (cu fibre orizontale).

Iată care sunt straturile unui perete izolat cu termosistemul ETICS:

1. Mortar adeziv pentru lipirea plăcilor termoizolante din vată minerală bazaltică

2. Isover Profi Fassade / Isover NF 333

3. Mortar adeziv pentru șpăcluirea plăcilor termoizolante din vată minerală bazaltică

4. Strat de armare cu plasă de fibră de sticlă (160 g/m2)

5. Grund de amorsaj

6. Tencuială decorativă silicatică

Isover Profi Fassade poate fi folosit la izolarea locuințelor individuale, a clădirilor cu suprafețe întinse și pentru reabilitarea termică a clădirilor vechi.

Performanțele produsului sunt impresionante. De exemplu, prin adăugarea a 10 cm de Isover Profi Fassade se poate reduce zgomotul aerian cu 74%.

Materialul este incombustibil și hidrofobizat. În urma unor studii realizate de Fraunhofer Institute din Germania, se arată că un ETICS cu vată bazaltică aplicat pe o clădire veche poate permite umidității din perete să revină la condiții normale în maximum 6 luni, pe când la un ETICS realizat cu un produs pe bază de spumă acest lucru se întâmplă în 2 ani.

Isover NF 333 se folosește la izolarea tavanelor și înainte de aplicarea finisajelor ceramice.

Produsul are o lucrabilitate mărită cu 40% datorită dimensiunilor lamelei (1000x333mm), o rezistență mare la tracțiunea perpendiculară, ceea ce face posibilă aplicarea de finisaj ceramic și pe zona tavanelor, lamela poate fi curbată pentru aplicarea pe un perete curb, iar cerințele de ancorare sunt mai mici. De asemenea este incombustibil și hidrofobic.

 

Related posts

Eliminati piedicile si dezvoltati afacerea

Adina Meyers

O vara asortata cu oferte promotionale, in mansarda ta!

Adina Meyers

Termoizolatia reflectorizanta, de la costumele astronautilor la protectia caselor

Adina Meyers