LifeStyle

Cea mai inovatoare linie de ambalare a produselor pe baza de ipsos, acum si in Romania

Planurile de investitii pentru modernizarea fabricilor Saint-Gobain Rigips Romania s-au concretizat pe 8 decembrie 2015, prin inaugurarea unei noi linii de ambalare a gleturilor si tencuielilor pe baza de ipsos, folosindu-se cea mai moderna tehnologie din domeniu. Valoarea investitiilor se ridica la 1,65 milioane de euro, proiectul fiind partial co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, prin Programul Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice” gestionat prin Ministerul Fondurilor Europene.

Fabrica de ipsos din Turda, unul din cele trei situri industriale ale companiei, a fost dotata cu echipamente inalt tehnologizate nu doar in vederea eficientizarii activitatii sale, prin extinderea, modernizarea si automatizarea proceselor tehnologice, dar si pentru a veni in intampinarea nevoilor clientilor Saint-Gobain Rigips Romania, punandu-le la dispozitie ambalaje noi, din polietilena (PE), vidate, curate, care nu lasa praf, 100% reciclabile, rezistente la umezeala, si care ajuta la pastrarea proprietatilor produselor mult mai mult timp, prelungind termenul de valabilitate al acestora.

Pe noua linie de insacuire, paletizare si impachetare a fabricii de ipsos din Turda se vor ambala toate produsele pe baza de ipsos din gama Rimano® (Uni, Ten, Bianco, Glet si Top) si Rigips® (Duo Glet, Super, Rifix si Rifin). Aceste produse, utilizate pentru nivelarea si finisarea suprafetelor din interiorul cladirilor, au la baza ipsos natural, o materie prima 100% reciclabila de un numar infinit de ori, roca de gips provenind din depozitele naturale de roca din Cariera Cheia de la Turda, unde compania isi desfasoara operatiunile industriale.

Produsele pe baza de ipsos au multe beneficii pentru sanatatea oamenilor, regland umiditatea din spatiile interioare, si, in plus, isi pastreaza proprietatile pe toata durata de viata a cladirii in care sunt utilizate. Nu doar ca ele sunt sigure pentru aplicatori (nu provoaca arsuri la contactul cu pielea), dar sunt si mai usor si mai rapid de aplicat, contribuie la confortul termic al cladirii, pierderile de material sunt mult mai mici, gradul de incarcare a structurii de rezistenta a cladirii fiind extrem de scazut.

Pe langa optimizarea spatiului logistic, noii saci fiind acum vidati, ambalajele din PE prezinta o serie de multe alte avantaje: sacii raman acum curati, pulberile de ipsos nemaifiind prezente pe exteriorul acestora asa cum se intampla cu sacii actuali din hartie de pe piata.

În plus, produsele astfel ambalate isi pastreaza proprietatile mult mai mult timp, prelungindu-se astfel termenul de valabilitate la peste un an de la data fabricatiei.

Noii saci sunt rezistenti la socurile mecanice, acestia nemaiprezentand riscul de a se rupe sau de a crapa in timpul transportului sau al manipularii.

Daca la vechile ambalaje transferul de umiditate din aer (datorita conditiilor improprii de depozitare) putea duce, uneori, la intarirea pulberilor in interiorul sacului, acum, datorita noilor ambalaje din PE, sacul poate fi inchis cu usurinta, chiar daca produsul a fost utilizat partial. Astfel, produsele pe baza de ipsos de la Saint-Gobain Rigips Romania isi pastreaza proprietatile chiar si dupa deschiderea sacului.

Sanatatea mediului interior din locuintele noastre sau din spatiile publice este unul dintre lucrurile esentiale dupa care se ghideaza compania Saint-Gobain Rigips Romania. Ne bucuram ca putem sa lansam in Romania o noua linie de ambalare a gleturilor si tencuielilor pe baza de ipsos care foloseste cea mai moderna tehnologie din domeniu. Aceasta linie de ambalare, dar si produsele aferente, raspund preocuparilor consumatorilor si aplicatorilor ce doresc sa aiba un mediu interior cat mai sanatos”, a declarat dl. Constantin Hariton, directorul general al Saint-Gobain Rigips.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Simpozionul ecoHornet despre independenta energetica

Adina Meyers

Romania, in TOP3 cele mai dinamice piete din Europa pentru tigla GERARD

Adina Meyers

Sistemul stereo compact Panasonic SC-HC3 castiga premiul EISA 2009-2010

Adina Meyers