Serile sunt mai placute afara pe terasa, cu un ceai sau un pahar de vin. Insa pe timp ploios, din sursa de relaxare, terasa se poate transforma in sursa de stres. 

Lipsa unei hidrizolatii adecvate creeaza probleme pe termen lung:, inundarea si degradarea peretilor si plafoanelor, afectarea instalatiei electrice a locuintei etc

Calitatea unei lucrari de hidroizolare este data de calitatea si caracteristicile materialului folosit, precum si de calitatea executiei. De aceea, este recomandat sa apelati la serviciile unei firme specializate, care poate garanta prin contract respectarea unor standarde, cat si a unor termene de predare.

Materiale necesare

In cadrul lucrarilor de hidroizolare, poate mai mult decat in cadrul altor tipuri de lucrari, este foarte important sa acordati o deosebita atentie detaliilor care pot face diferenta.

Fisurile, infiltratiile de apa, ciclurile inghet-dezghet, corodarea armaturilor si a elementelor metalice inglobate in beton, afecteaza iremediabil caracteristicile mecanice ale unei constructii.

Pentru a rezolva toate aceste probleme, recomandarea noastra este sa folositi Mapelastic de la Mapei, o hidroizolatie flexibila pe baza de ciment pentru terase, balcoane si piscine. Pasta fluida poate fi aplicata usor chiar si pe suprafete verticale, iar peste ea peste poti aplica ulterior placarile ceramice. Mapelastic ofera si protectie anticarbonatare, ceea ce inseamna ca betonul si armatura isi vor pastra proprietatile mecanice in timp.

Stratul de hidroizolatie realizat cu Mapelastic ramane constant flexibil in orice conditii atmosferice, chiar si la temperaturi foarte joase, de pana la -20 grade Celsius. Mapelastic are o aderenta excelenta pe toate suprafetele din beton, pe tencuieli, pe placaje ceramice sau placi din marmura existente, cu conditia ca suportul sa fie compact si bine curatat inainte.

Aceasta proprietate, impreuna cu o buna rezistenta la efectul nociv al razelor UV, asigura terasei impermeabilizate cu Mapelastic o durata lunga de viata.

Aplicare

Mapelastic se pune in opera in maximum o ora de la preparare. Stratul de mortar trebuie sa aiba o grosime de cel putin 2 mm. In cazul hidroizolarii terasei este recomandata inglobarea unei plase din fibra de sticla, cu rol de armare. Dupa uscarea partiala a acestui strat armat cu fibra de sticla se aplica un al doilea strat de mortar.

Dupa 5 zile de la aplicarea hidroizolatiei, pe suprafata ei se pot monta placi ceramice, cu adezivi. In conditii climatice favorabile aceasta perioada se poate reduce pana la 24 de ore, in cazul unui strat suport uscat.

E timpul sa-ti torni vinul in pahar, sa te asezi comod si sa te bucuri de terasa ta!

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Lambriul din lemn, haina de iarna a casei tale

Adina Meyers

Cum sa-ti reduci facturile la intretinere in sezonul rece

Adina Meyers

Foraje puțuri – Confort fără sistem centralizat de apă potabilă

Adina Meyers