Solutii Constructive

Un cămin sănătos – un stil de viață sănătos

Fiindcă mare parte din activitățile zilnice le desfășurăm în interior, trebuie să ne asigurăm că ne formăm cele mai bune, sănătoase și confortabile condiții de trai, prin optimizarea locuinței până în cele mai mici detalii, indiferent de anotimp.

Știm că o casă veche, care nu este corespunzător izolată, pierde un procentaj de 50% din energia termică, acest lucru putând să-i afecteze rezistența în timp. Fie că vorbim de construcția unui imobil nou, de renovarea sau reabilitarea acestuia, izolația interioară și cea exterioară pot îmbunătăți gradul de confort al ocupanților și, în același timp, pot diminua semnificativ consumul de energie indiferent de anotimp. Dacă materialele alese sunt de calitate, iar izolarea este realizată corect, locuința este protejată de avariile ce pot fi cauzate de intemperii.

Se știe că podurile neutilizate sunt, de regulă, insuficient izolate. Odată cu renovarea acestora, atât pereții, cât și învelitoarea vor beneficia de o reabilitare termică corespunzătoare și astfel problema pierderilor de căldură prin acoperiș este  rezolvată. În plus, acest lucru duce la diminuarea facturii la încălzire în timpul iernii pentru întreaga casă, iar în interiorul mansardei se va păstra o temperatură optimă și pe perioada verii.

Atunci când vorbim despre izolarea de la nivelul ferestrelor de mansardă, fie că ne referim la rezistența în orice condiții climaterice sau la izolarea fonică, aceasta trebuie tratată cu prioritate, ferestrele fiind „vinovate” de pierderi de energie. De la temperaturi ridicate sau prea scăzute, până la apariția condensului, problemele pot fi prevenite simplu prin utilizarea la montajul ferestrelor de mansardă a unui kit izolator, ce reduce riscul de deteriorare la nivelul structurii acoperișului, care poate apărea din cauza umidității.

În plus față de produsele izolatoare, însăși ferestrele de mansardă alese te pot ajuta. Gama de ferestre VELUX (Standard, Standard Plus și Premium), beneficiază de sistemul inovator ThermoTechnology™, un sistem izolator unic ce îți transformă fereastra într-un scut extrem de puternic împotriva vântului și a temperaturilor reci.

Dacă dorești mai mult de atât, află că modelele din gama Standard Plus sunt dotate cu geam din trei foi de sticlă, fapt care aduce după sine beneficii multiple: confort, economii la încălzire, facturi mai mici.

Un alt fenomen de care vrem să ne protejăm căminul este condensul, fenomen care, din păcate, ne este prea bine cunoscut. Acesta este apa rezultată în urma vaporilor, cumulați în încăpere, proveniți din activitățile domestice: gătit, spălat, respirat.

De aceea, când montezi ferestre de mansardă VELUX, alege și o folie barieră de vapori pentru combaterea condensului. Aceasta este 100% impermeabilă, se alege pe dimensiunea ferestrei și păstrează integritatea structurii acoperișului.

Fii la curent cu noutățile pe pagina de www.facebook.com/VELUX și contactează-ne pentru consultanță gratuită pe www.velux.ro.

Related posts

Cum arată primul complex montan cu case eco din România

Adina Meyers

Incep lucrarile de amenajare si constructii

Adina Meyers

Sfaturi pentru amenajarea birourilor operaționale

Adina Meyers