LifeStyle

Ce trebuie sa stim cand achizitionam o baterie sanitara

Indiferent cat de mare sau mica este baia sau bucataria voastra, exista elemente care pot personaliza spatiul oferindu-i acel ceva special. Orice amenajare începe cu alegerea culorilor si a obiectelor de baza. În cazul unei bai, obiectele sanitare si mobilierul sunt primele elemente care completeaza decorul. Iar un produs de calitate dispune de functionalitati inteligente menite sa va faca viata mai frumoasa, mai confortabila si chiar sa va ajute sa economisiti apa si, prin urmare, bani.  

Pentru a veni în sprijinul cumparatorilor, am identificat 6 caracteristici esentiale de care trebuie sa tinem cont atunci cand achizitionam o baterie sanitara:

1.      Durata de viata si perioada de garantie si post garantie îndelungate. Potrivit legislatiei europene în domeniu, o baterie pentru baie sau bucatarie poate avea o perioada de garantie de maxim 5 ani. Se recomanda sa luati în considerare si perioada de post garantie, care în cazul produselor Kludi perioada de post garantie este de 10 ani. Alegeti, asadar, acele produse cu un nivel cat mai ridicat de fiabilitate. În acest sens, este bine de stiut ca bateriile Kludi sunt concepute sa functioneze pe o perioada medie de 20 de ani adica echivalentul a 240.000 de cicluri de operare a bateriei, corespunzator utilizarii într-o familie cu 4 persoane.

2.      Economie de apa. Avand în vedere cresterea galopanta a tarifului la apa este important sa alegem acele baterii sanitare care permit cea mai mare economie de apa. Kludi a dezvoltat o noua tehnologie, perlatorul S-pointer, disponibila la toate bateriile pentru lavoar si care determina o economie  de apa de minim 40%, în vreme ce bateriile cu senzor ridica pragul de economie pana la 70%. Pentru aceia dintre noi care iubesc mediul înconjurator si care respecta resursele naturale si le utilizeaza cu responsabilitate, vor avea un motiv în plus sa aleaga bateriile Kludi. Compania germana este constienta de faptul ca o cincime din populatia lumii nu are acces la apa potabila si de aceea s-a alaturat campaniei „Blue Responsibility”, prin care cei mai importanti producatori de obiecte sanitare din lume prezinta numai produse cu competente reale în domeniul solutiilor sanitare sustenabile.

3.      Respect pentru mediu. Bateriile sanitare de la Kludi sunt clasificate WELL (WELL este un sistem de clasificare pentru care randamentul energetic si conservarea resurselor sunt criterii importante de achizitie).

4. Confort în utilizare. Exista mai multi factori care determina confortul în utilizarea
unei baterii de baie sau bucatarie:

·         Reglarea fina si usoara a debitului de apa si a temperaturii este data de un unghi cat mai mare (între 90 si 125 de grade) de manevrare a manerului, ce confera o plaja larga de optiuni în setarea combinatiei optime de apa rece si apa calda.

·         Probabil ca stiti cat de greu puteti utiliza o baterie de la grupul sanitar dintr-un avion sau tren. Înaltimea bateriei si/sau lungimea pipei determina spatiul de confort unde va puteti spala mainile fara sa atingeti bateria sau lavoarul. Acesta este indexul de confort, care la bateriile de lavoar Kludi este foarte ridicat, pornind de la 4.400 mmp.

·         În plus, perlatorul S-pointer de la Kludi va ajuta sa nu va stropiti atunci cand folositi bateria. Perlatorul S-pointer este un sistem care poate regla directia jetului de apa cu o simpla atingere a degetului, adaptand unghiul cu care jetul loveste suprafata lavoarului.

·        Silentiozitatea este un alt factor important de confort. Achizitionati, deci, baterii sanitare din clasa 1 de zgomot, adica 20 de decibeli, beneficiu pe care toate bateriile Kludi îl ofera.

  1. Aspectul si designul bateriei trebuie sa se potriveasca formei, culorii si finisajului celorlalte obiecte sanitare si de mobilier din baie, respectiv, bucatarie. Designerii atrag atentia asupra faptului ca, desi pot fi ignorate sau considerate banale, bateriile sanitare au un rol foarte important în amenajare. Înainte de a face o achizitie, consultati cataloagele si site-urile producatorilor sau apelati la consultantii de specialitate din magazinele de profil, pentru a întelege detaliile aparent minore, dar semnificative, care fac diferenta între tipurile de produse. Recomandarea specialistilor în amenajari este de a încerca sa personalizati încaperea pentru baie cu accesorii care sa va defineasca. Indiferent ca este vorba despre forme rotunjite sau dure, linii clare, atemporale, suprafete cromate, din inox sau mate, disponibile si în alb sau negru, Kludi ofera o gama variata de produse pentru cele mai sofisticate gusturi.
  2. Siguranta. Pentru a nu avea surprize neplacute atunci cand suntem plecati de acasa, racordurile bateriei trebuie sa reziste la fluctuatii mari de presiune si sa nu se defecteze, declansand o inundatie. Pentru a evita un asemenea risc, toate bateriile Kludi sunt testate la presiune înalta, de 15 bari, înainte sa fie distribuite pentru vanzare.

Companie inovatoare, lider pe segmentul de baterii sanitare pentru baie si bucatarie, Kludi si-a asumat rolul de a impune pietei cele mai înalte standarde de calitate. În acest sens, Kludi a început derularea campaniei „Dualitate”, de informare a consumatorului final, si care evidentiaza atat beneficiile de natura functionala ale unei baterii sanitare, precum si cele legate de multiplele optiuni de design în care aceste produse sunt disponibile.

Related posts

Accesorii must-have pentru bucătăria de vară

Adina Meyers

Pinum Doors & Windows are un nou parteneriat din 2015 cu Barausse, Italia

Adina Meyers

Design de toamna, de la Arctic

Adina Meyers