LifeStyle

90 de licitatii si 3500 de lucrari de pictura vandute de Casa de Licitatii Goldart in patru ani

Cu o medie de 20 licitatii anual, Casa de Licitatii Goldart a vandut, pana in prezent, peste 3500 de lucrari de pictura, din colectii particulare, reusind, prin vanzarile sale, preluate de cele mai importante portaluri internationale de arta, sa promoveze arta plastica romaneasca in toate colturile lumii.

Cu ocazia licitatiei cu nr. 90, Casa Goldart propune iubitorilor de arta numeroase piese de grafica, pictura, sculptura, semnate de nume mari ale plasticii romanesti, carti rare si obiecte vechi. Se cuvine a mentiona, in primul rand, lucrarea « Crizanteme » de Stefan Luchian, ulei/panza, care a figurat in expozitia «Stefan Luchian » de la Muzeul de Arta al R.P.R din 1957. „Crizantemele”, estimate la 120000-140000 euro, transmit, pe linia celor mai reusite naturi statice din creatia artistului, sentimentul de gratie al unui iremediabil indragostit de natura.

«Arome» vechi, trimiteri la o lume inchipuita de altadata, ne vor intampina in lucrarile artistilor nostri clasicizati precum Kimon Loghi, Nicolae Vermont, Octav Bancila, Horia Bernea, Ludovic Bassarab, Marius Bunescu, Iosif Iser, Nicolae Darascu sau chiar si in lucrarile artistilor contemporani: in peisajele semnate de Liviu Suhar, Emil Ciocoiu, Cornelia Ionescu Dragusin, Florin Ciubotaru; in naturile statice ale lui Iacob Lazar, Benone Suvaila; in personajele unor Nicolae Blei, Sorin Ilfoveanu si Ion Iancut.

Doua sculpturi, «Bust de femeie» de Dumitru Maţauanu  si «Soimar » de Emile Pinédo, precum si trei icoane (Sfanta Parascheva-Atelier bulgaresc, Sfintii imparati Constantin si Elena si Sfantul Nicolae – ateliere romanesti) intregesc variata gama de obiecte de arta propuse publicului cumparator in aceasta licitatie.

Lucrarile sunt expuse la sediul Goldart din Cal. Dorobanti 127 pana miercuri 27 iunie, ora 19,00, iar licitatia va avea loc la Hotelul Marshal Garden din Cal. Dorobanti 50 B,  joi 28 iunie, ora 19.00.

Related posts

VELUX Romania a premiat castigatorul campaniei “Produsul lunii”

Adina Meyers

Târg de Sfinții Apostoli „Petru și Pavel”, la Muzeul Satului. Program complet

Adina Meyers

Inovatie in spatiile de birouri din AFI Park 2

Adina Meyers