Miros de brad si scortisoara, cozonac proaspat scos din cuptor, un pahar cu vin fiert ciocnit cu cei dragi, colinde in surdina, zumzetul vesel al copiilor emotionati, in asteptarea celui mai generos mos, si multa, multa pace interioara. Cam asa vad cei mai multi dintre noi Craciunul, dar uneori, preocupati sa lasam in ordine lucrurile la serviciu, realizam in graba si stresati toate pregatirile pentru aceasta mare sarbatoare. Din fericire pentru noi, cei atenti la detalii, asa cum sunt florarii dedicati de la Iris, au grija sa aduca tihna perfecta a Craciunului in fiecare spatiu: fie ca este vorba de acasa, birou, de un restaurant primitor sau de un magazin drag. Creatiile lor se regasesc in fiecare florarie Iris, dar si online, pe http://www.florariairis.ro.

De mai bine de 20 de ani, specialistii in floristica de la Iris duc mai departe o traditie pe care vor sa o mentina cu orice pret la standarde inalte. Oricine a trecut pragul acestor florarii a observat, cu siguranta, grija acordata fiecarui detaliu, fie ca vorbim despre florile si aranjamentele puse in vanzare, fie despre spatiul in sine. Vitrina sediului lor din Dorobanti, de exemplu, este, anotimp de anotimp, un alt spectacol, pus in scena cu maiestrie de Nicu Bocancea, unul dintre proprietari, specialist in floristica. Creatiile lui au fost publicate pentru a doua oara consecutiv in International Floral Art, un album de referinta pentru floristii de pe intreg mapamondul, iar talentul lui de necontestat si marea pasiune pentru frumos cuceresc privitorii fiecarui aranjament. In preajma sarbatorilor de iarna, Nicu si angajatii florariilor Iris se transforma in spiridusi moderni, care muncesc zi-lumina pentru a se asigura ca fiecare client este unul fericit. De doi ani, au inceput sa promoveze din ce in ce mai mult accesoriile si decoratiunile lucrate manual cu multa migala, din elemente naturale. Pana si funditele aranjamentelor sunt facute din sfoara, pentru a le spori farmecul si pentru a fi cat mai autentice.

Fructele sunt de mult asociate cu Craciunul si folosite ca decoratiuni in aceasta perioada speciala a anului. In Europa, de exemplu, se obisnuia ca fructele, nucile si turta dulce sa fie facute cadou cu aceasta ocazie. De asemenea, merele, perele si nucile aveau rolul de ornamente pentru primii brazi de Craciun. Tocmai de aceea, scortisoara, merele, nucile, macesele, feliile de portocala, scoarta decorativa si lemnul sunt „vedetele” aranjamentelor cu care, an de an, florarii de la Iris ies in intampinarea Craciunului. Acestea sunt disponibile pentru orice buzunar si pentru toate gusturile. Ce mai trebuie sa stie cei care vor sa isi transforme casa intr-un loc si mai primitor este ca florarii lucreaza si la comanda, tocmai pentru a putea personaliza aranjamentele astfel incat sa se potriveasca ca o manusa caminului in care ajung.

Cu totul si cu totul speciali sunt brazii de Craciun care ies din mainile acestor artisti. Acesia pornesc de la dimensiunile de 50 cm si pot ajunge pana la impresionanta inaltime de 5 metri. „Bradul de Craciun este cel care aduce si pastreaza spiritul acestei sarbatori in orice loc. Acum cativa ani am introdus pe piata conceptul brazilor realizati din brad natural care, pe langa faptul ca sunt prietenosi cu mediul, sunt foarte frumosi, bogati si variati. Un client care isi doreste un brad unic nu ne ofera o comanda, ci o provocare. Pentru a satisface gusturile extravagante, anul trecut, am creat brazi din fier si mohair, decorati cu elemente naturale, confectionate manual tot de noi. Nici anul acesta nu ne lasam mai prejos: vom avea multe noutati-surpriza, cu care i-am obisnuit pe toti cei care ne trec pragul, tocmai pentru a le multumi ca ne-au fost alaturi pe tot parcursul anului”, a marturisit Nicu Bocancea.

Fie ca isi gasesc locul pe masa de acasa, in sediile unor companii care nu uita sa-si bucure angajatii sau in vitrinele anumitor magazine, creatiile de Craciun de la Iris au acelasi mare dar: de a reaminti ca in viata ramai mai mult cu ceea ce dai, si nu cu ceea ce primesti. Poate de aceea, faptul ca florarii de la Iris au dat dintotdeauna doar ce a fost mai bun in materie de creativitate, pasiune si dedicare i-a facut sa primeasca aprecierea constanta a clientilor, ceea ce, pana la urma, inseamna totul.

 

 

Related posts

Sugestie de culoare pentru bucătărie: verde viu

Adina Meyers

Pădurea clienților Barlinek a crescut cu peste 45.000 de copaci, în urma acțiunii ”Plantăm fapte bune în România” – 2017

Adina Meyers

Cum sa alegi cele mai potrivite garduri electrice pentru siguranta animalelor tale

Adina Meyers