Home

Ce tip de parchet aleg romanii pentru amenajarea locuintei

Preferintele romanilor in materie de amenajari interioare se schimba, adaptandu-se tendintelor de peste hotare. Astfel, atunci cand vine vorba de amenajarea pardoselii, tot mai multi aleg parchetul stratificat, in culori deschise si cu placi de dimensiuni mari, potrivit Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de constructii si gradinarit.

“Parchetul stratificat este tot mai des ales de romani, in special cel din stejar, datorita proprietatilor sale si a multiplelor avantaje fata de cel din lemn masiv sau cel laminat”, a declarat Mugurel – Horia Rusu, Directorul General al Hornbach Romania.

Conform declaratiilor acestuia, parchetul stratificat nu ”lucreaza in timp”, comparativ cu cel din lemn masiv, a carui stabilitate dimensionala depinde de umiditatea lemnului. De asemenea, este mai rezistent la umiditate decat cel din urma, foarte rezistent la zgarieturi si cu un aspect elegant.

”In ceea ce priveste achizitiile de parchet stratificat, cel mai cautat tip este cel triplustratificat, cu un strat nobil din lemn natural de 3,5 mm. Acesta are avantajul de a fi folosit pentru incalzirea prin pardoseala, spre deosebire de cel din lemn masiv”, a completat Mugurel – Horia Rusu.

Romanii prefera montajul cu profesionisti

Desi parchetul este usor de montat, romanii prefera sa isi amenajeze pardoseala cu o echipa profesionista si sa primeasca o garantie pentru lucrare, intrucat un montaj neconform genereaza costuri mult mai mari in timp.

”Recomandarea noastra este ca, in momentul in care se decid sa achizitioneze parchetul, clientii sa ia in considerare aspecte precum garantia, sistemul de imbinare, stratul suport, daca se preteaza la incalzirea prin pardoseala sau ce solutii de curatare si ingrijire sunt potrivite”, a adaugat Directorul General al Hornbach.

In ceea ce priveste montajul, reprezentantul Hornbach a mai afirmat ca este important ca pasii sa fie urmati atent. Astfel, pregatirea stratului suport este foarte importanta, fiind necesar ca acesta sa nu prezinte denivelari mai mari de 3 mm, sa fie curat si uscat. De asemenea, trebuie lasat un spatiu de dilatatie, iar de regula se folosesc pene distantiere in momentul instalarii placilor, al caror sistem de imbinare trebuie inlaturat pentru cele dinspre perete. Dupa montajul placilor, penele distantiere sunt eliminate si se monteaza plintele si pragurile.

”Oricine doreste sa isi amenajeze pardoseala cu parchet are la dispozitie, in fiecare dintre magazinele Hornbach, o gama diversa de modele dintr-un stoc de 2.500 mp. In plus, clientii Hornbach care doresc sa realizeze o lucrare de amenajare de cea mai buna calitate pot opta si pentru serviciul de montaj profesionist pe care il oferim”, a mai adaugat Mugurel – Horia Rusu.

Serviciul de montaj presupune ca, dupa achizitionarea produselor de care au nevoie, clientii pot programa un mester pentru a fi efectuate masuratorile la domiciliu, urmand ca apoi proiectul sa fie pus in practica de o echipa profesionista. Lucrarea este indeplinita conform cerintelor clientului, la final fiind realizata si o curatenie in spatiul de montaj. Pentru aceste servicii garantia este de 2 ani, calitatea fiind cea mai inalta.

Pentru a promova cele mai folosite modele de parchet si pentru a-i ajuta pe clienti sa ia cele mai bune decizii, Hornbach a amenajat o zona special dedicata acestui tip de proiect in toate magazinele sale.

 

Related posts

24 de idei captivante pentru mobila din paleti de lemn

Adina Meyers

Am bricolat si ne-am distrat la atelierul Casa Mea!

Adina Meyers

Decor în stil mexican: ce nu trebuie să lipsească – FOTO

Adina Meyers